Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2020

Σφηνάκια για Prodea, Intracom και Pasal

Σφηνάκια για Prodea, Intracom και Pasal

PRODEA: Νέα διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση χαρτοφυλακίου ακινήτων στην Ιταλία ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Prodea από κοινού με τον μέτοχό της Invel (σ.σ. κατέχει απευθείας ακίνητα στην Ιταλία).

Ο προηγούμενος διαγωνισμός απέβη άκαρπος καθώς μεσολάβησε η εκδήλωση της πανδημίας. Τα περισσότερα από τα ακίνητα που κατέχει η Prodea στη γειτονική χώρα ενοικιάζονται από το Ιταλικό Δημόσιο.

 

INTRACOM: Τα έκτακτα κέρδη από την πώληση της K-Wind, ύψους 3,1 εκατ. ευρώ για τη μητρική και 8,4 εκατ. ευρώ για τον όμιλο, έσωσαν την παρτίδα σε επίπεδο κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο.

Τα ενοποιημένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 12,6 εκατ. ευρώ, έναντι 13,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ο όμιλος έγραψε ζημιά 2,3 εκατ. ευρώ σε επίπεδο προ φόρων, αποτελέσματα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

 

PASAL: Στο 0,67 ευρώ η τιμή της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης (από 5 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου) από τη Sterner Stenhaus Greece του Ηλία Γεωργιάδη στην Ρasal Development, στο 1,1 ευρώ βρίσκεται η λογιστική αξία του τίτλου.

Ανεξάρτητα πάντως από το ποσοστό αποδοχής της δημόσιας πρότασης από τους μετόχους μειοψηφίας, η Ρasal Development θα παραμείνει στο ταμπλό του ΧΑ, προχωρώντας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου -με εισφορά σε είδος και συγκεκριμένα ακινήτων- μέσα στο 2020 και πιθανότατα σε μία ακόμη μέσα στο 2021. 

ΥΓ: Συγκαταλέγεται στις πολύ λίγες υπερχρεωμένες εταιρείες του ΧΑ, που μέσα από την αναδιάρθρωσή της όχι μόνο διέσωσαν κάποιο τμήμα της περιουσίας των μετόχων μειοψηφίας, αλλά παρέμειναν εντός ταμπλό, προσφέροντας την προσδοκία για «καλύτερες ημέρες» στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v