Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 21 2020

Ο κορωνοϊός έβαλε πρόωρο τέλος στο Ταμείο Υποδομών

Ο κορωνοϊός έβαλε πρόωρο τέλος στο Ταμείο Υποδομών

«Θύμα» του κορωνοϊού έπεσε το Ταμείο Υποδομών, καθώς από αμιγώς επενδυτικό ταμείο, θα μετατραπεί σε χρηματοδοτικό εργαλείο για τη στήριξη με επιδοτούμενα δάνεια του κεφαλαίου κίνησης επιχειρήσεων στους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, των υποδομών και της ενέργειας.

Το σχετικό «ok», μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση του ταμείου, έδωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα 450 εκατ. ευρώ της «προίκας» του Ταμείου αλλάζουν… προσανατολισμό, καθώς θα χρησιμοποιηθούν ως επείγουσα ρευστότητα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Το αντίτιμο είναι ότι δεν θα χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση έργων υποδομών, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Όπως πληροφορείται η στήλη, η σκέψη για την αξιοποίηση των 450 εκατ. ευρώ του Ταμείου Υποδομών για την παροχή ρευστότητας υπήρξε με την έναρξη της κρίσης, ωστόσο, λόγω του ότι διαχειρίστρια είναι η ΕΤΕπ, κρίθηκε σκόπιμο να ληφθεί πρώτα η σύμφωνη γνώμη της και στη συνέχεια να κατατεθεί το αίτημα στην Κομισιόν.

Κάτι το οποίο τελικά έγινε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v