Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2020

Σφηνάκια για τα κόκκινα δάνεια της ΕΤΕ στην Κύπρο, Παγκρήτια και Αρχιρόδον

Σφηνάκια για τα κόκκινα δάνεια της ΕΤΕ στην Κύπρο, Παγκρήτια και Αρχιρόδον

ΕΤΕ: Με τίμημα πέριξ των 100 εκατ. ευρώ θα πουλήσει, βάσει της δεσμευτικής συμφωνίας, η Εθνική στην Bain Capital την CAC Coral. Την κυπριακή, δηλαδή, bad bank, που προήλθε από την απόσχιση και εισφορά σε νέα εταιρεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Εθνικής Κύπρου. 

Το τίμημα ανέρχεται περίπου στο 31% της συνολικής λογιστικής αξίας (325 εκατ. ευρώ) του χαρτοφυλακίου δανείων της CAC Coral. 

Η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την τράπεζα, καθώς αποτιμά την κυπριακή bad bank με περίπου 100 εκατ. ευρώ στα βιβλία της. 

 

ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ: Καμία μετοχική σχέση με τον γνωστό κατασκευαστικό όμιλο Archirodon Group NV, που ιδρύθηκε το 1959, ως κοινοπραξία των «Αρχιμήδης» με την «Οδών και Οδοστρωμάτων», δεν έχει η Αρχιρόδον Ελλάς ΑΤΕ, οι μέτοχοι της οποίας αποφάσισαν πρόσφατα τη λύση και εκκαθάρισή της. Πρόκειται για ομογάλακτες εταιρείες, εξού και η κοινή χρήση της επωνυμίας «Αρχιρόδον». 

Η Αρχιρόδον Ελλάς ΑΤΕ είχε, τα τελευταία χρόνια, περιορισμένη δραστηριότητα, δημοσιεύοντας συνοπτικούς ισολογισμούς. Έτσι, οι μέτοχοί της έλαβαν την απόφαση να μην παρατείνουν τη διάρκειά της.

Με τη λύση της, ο όμιλος Archirodon θα μπορεί να χρησιμοποιεί την επωνυμία «Αρχιρόδον» για τις αναπτυσσόμενες εν Ελλάδι δραστηριότητές του, χωρίς να δημιουργείται σύγχυση. 

 

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ-QQuant: Η QQuant φέρεται να υπέβαλε την καλύτερη προσφορά για τη διαχείριση του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ενυπόθηκων ανοιγμάτων της Παγκρήτια, καθώς και την αγορά «φέτας» τίτλων ενδιάμεσης διαβάθμισης της τιτλοποίησης Κάστωρ

Υπενθυμίζεται ότι είχαν υποβληθεί τρεις δεσμευτικές προσφορές από doValue Greece, QQuant Master Servicer και Cepal. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v