Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2020

Ενα ευχάριστο δίλημμα για τα Πλαστικά Θράκης

Ενα ευχάριστο δίλημμα για τα Πλαστικά Θράκης

Η πολύ καλή φετινή πορεία τόσο από πλευράς οικονομικών επιδόσεων όσο και από πλευράς ταμειακών ροών φαίνεται πως έχει οδηγήσει τη διοίκηση των Πλαστικών Θράκης να εξετάζει το ενδεχόμενο νέων αξιοσημείωτων επενδυτικών κινήσεων από το 2021.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο εισηγμένος όμιλος, μετά από μεγάλου ύψους επενδύσεις της τάξεως των 136 εκατ. ευρώ που ολοκλήρωσε κατά την περίοδο 2015-2019, είχε φέτος ως στόχο να αρχίσει να περιορίζει τον καθαρό του δανεισμό σε χαμηλότερα επίπεδα. Έτσι, ήδη κατά το πρώτο μισό της χρονιάς, ο καθαρός δανεισμός του ομίλου μειώθηκε κατά 30,4 εκατ. ευρώ (λειτουργικές ταμειακές ροές +45,9 εκατ., επενδυτικές ροές -15,5 εκατ. ευρώ). Επίσης, η σαφέστατη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων ανέβασε το προσαρμοσμένο EBITDA του πρώτου εξαμήνου στα 26,78 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών -και με δεδομένο ότι το δεύτερο φετινό εξάμηνο συνεχίζει να είναι καλό σε ό,τι αφορά την κερδοφορία- είναι ότι η στρατηγική των Πλαστικών Θράκης για δείκτη καθαρού χρέους προς EBITDA χαμηλότερο του δύο έχει επιτευχθεί ήδη από φέτος. Και αυτό, χωρίς να συνυπολογίζονται κάποια πρόσθετα εκατομμύρια ευρώ που αναμένεται να εισπραχθούν, όταν ολοκληρωθεί η πώληση του ακινήτου στις ΗΠΑ.

Μετά από όλα αυτά, η διοίκηση της εισηγμένης θα κληθεί να απαντήσει στο ευχάριστο δίλημμα: Περαιτέρω μείωση του δείκτη καθαρού χρέους προς EBITDA από το 2021 και μετά ή νέες αξιοσημείωτες επενδυτικές κινήσεις;


ΥΓ: Η μετοχή των Πλαστικών Θράκης τελεί υπό διαπραγμάτευση στο ταμπλό κάτω από τη λογιστική της αξία (χρηματιστηριακή αξία γύρω στα 122,5 εκατ. και ίδια κεφάλαια 30ής Ιουνίου 2020 στα 148,6 εκατ. ευρώ) και με μονοψήφιο δείκτη P/E.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v