Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 3 2020

Το μέρισμα του Νάκα και η «φθηνή» CPI

Το μέρισμα του Νάκα και η «φθηνή» CPI

CPI: Μπορεί η CPI να μην είναι αμιγώς εταιρεία πληροφορικής, ωστόσο επηρεάζεται έμμεσα από την πορεία του κλάδου, όταν όλοι προβλέπουν ότι η ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας θα επηρεαστεί θετικά μετά την εκδήλωση της πανδημίας.

Παράλληλα, είναι μια από τις ελάχιστες εισηγμένες που διαπραγματεύεται με τόσο χαμηλή χρηματιστηριακή αξία (λίγο πάνω από τα 3 εκατ. ευρώ, όσο περίπου μια πολυτελής κατοικία), ενώ έχει θετικά ίδια κεφάλαια (2,59 εκατ. στις 30/6/2020) και ικανοποιητική ρευστότητα.

ΥΓ: Στις +500 χιλ. ευρώ το EBITDA της χρήσης που έληξε τον Ιούνιο του 2020, στις -266 χιλ. ευρώ οι προ φόρων ζημίες της εισηγμένης.

 

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΝΑΚΑ: Μέρισμα 0,135 ευρώ ανά μετοχή προτίθεται να προτείνει η διοίκηση της Μουσικός Οίκος Νάκα στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης, κίνηση που οδηγεί σε μια απόδοση χρηματικών διανομών γύρω στο 7,5%!

Βέβαια, η καθαρή κερδοφορία του εισηγμένου ομίλου ήταν κατά τη χρήση που έληξε τον Ιούνιο του 2020 μόνο 0,0836 ευρώ ανά μετοχή, αλλά προφανώς η διοίκηση συνεκτίμησε την πολύ ισχυρή τρέχουσα ρευστότητα (καθαρός δανεισμός μόλις στις 819 χιλ. ευρώ).

Η μετοχή διαπραγματεύεται με P/E γύρω στο 22 και με P/BV αρκετά χαμηλότερο της μονάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v