Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 20 2020

Τα εύσημα στην Αναπτυξιακή και το ΣΔΙΤ οδοφωτισμού που... δεν έγινε

Τα εύσημα στην Αναπτυξιακή και το ΣΔΙΤ οδοφωτισμού που... δεν έγινε

ΣΔΙΤ: Τελικά αντί για το μεγάλο έργο με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τον οδοφωτισμό, με κόστος που υπολογιζόταν κοντά στα 21 εκατ. ευρώ, που είχε εγκριθεί πέρυσι από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή, ο δήμος Αθηναίων προκήρυξε χθες άλλο έργο.

Ως παραδοσιακή εργολαβία, με προϋπολογισμό κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ, προκηρύχθηκε η επισκευή και επέκταση των δικτύων ηλεκτροφωτισµού (υποδοµή και ανωδοµή), όπου απαιτείται, κυρίως λόγω παλαιότητας και στις επτά κοινότητες του δήµου Αθηναίων.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει μεταξύ άλλων την αποξήλωση και αποµάκρυνση του παλαιού εναέριου δικτύου όπου είναι αναγκαίο, την κατασκευή νέου εναέριου δικτύου όπου είναι αναγκαίο, την αντικατάσταση των φωτιστικών σωµάτων µε άλλα, νέας τεχνολογίας LED, κ.α.

Οι προσφορές κατατίθενται στις 14 Δεκεμβρίου.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Τα εύσημα στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ) έδωσε η Κομισιόν μέσα από την Έκθεση Συμμόρφωσης της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της 8ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Κάτι που όπως πληροφορείται η στήλη, προκάλεσε ικανοποίηση τόσο στη CEO της ΕΑΤ Αθηνά Χατζηπέτρου, αλλά και στο προσωπικό της Αναπτυξιακής.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, το πρόγραμμα χρηματοδότησης με κρατικές εγγυήσεις που χορήγησε η ΕΑΤ στέφθηκε με επιτυχία τόσο στα δάνεια που δόθηκαν προς τις μεγάλες επιχειρήσεις όσο και πρόσφατα στις δανειοδοτήσεις των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Μάλιστα, οι κρατικές εγγυήσεις της ΕΑΤ οδήγησαν τον ρυθμό των χορηγήσεων από τις τράπεζες σε αύξηση 8,3%, κάτι που είχαμε να δούμε από το μακρινό 2009. Παρά τα προβλήματα που έχει ο κρατικός μηχανισμός, η διοίκηση της ΕΑΤ κατάφερε να σταθεί στο ύψος της περίστασης και να ξεπεράσει τα εμπόδια, με στόχο η ρευστότητα να φθάσει στις τράπεζες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v