Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 23 2020

Τα τέλη κυκλοφορίας, τα courier και το αίτημα για… «κούρεμα»

Τα τέλη κυκλοφορίας, τα courier και το αίτημα για… «κούρεμα»

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, πάντα τέτοια εποχή, κυκλοφορούν σχέδια και σενάρια «επαναστατικά» για να εκλείψει το φαινόμενο του συνωστισμού στα εφορίες στα τέλη του έτους, από φορολογούμενους οι οποίοι θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Μεταξύ των διαφόρων σεναρίων των τελευταίων ετών, η τοποθέτηση ειδικής θυρίδας στις εφορίες, όπου οι φορολογούμενοι θα «ρίχνουν» τις πινακίδες και μετά οι υπάλληλοι θα «τραβάνε τα μαλλιά τους» για να τις ξεδιαλέξουν. Κάτι ανάλογο γίνεται και τώρα, με απίστευτες χαμένες εργατοώρες για υπαλλήλους, όπου στοιβάζουν σε κούτες τις πινακίδες και μετά διασταυρώνουν τα στοιχεία πινακίδας και οχήματος πριν τις αποθηκεύσουν.

Το φετινό σενάριο θα μπορούσε να θεωρηθεί προχωρημένο, αλλά τώρα που η πανδημία μάς έκανε να δουλεύουμε όλοι με εφαρμογές, μοιάζει σχεδόν αυτονόητο. Σχεδιάζεται, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μια ηλεκτρονική εφαρμογή σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, στην οποία οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος του οποίου τις πινακίδες θέλουν να καταθέσουν και στη συνέχεια θα στέλνουν με courier ή μέσω ταχυδρομείου τις πινακίδες στη Δ.Ο.Υ.

Καλό ακούγεται…

Υ.Γ. Για τα τέλη κυκλοφορίας τώρα, θεωρείται πολύ πιθανό να δοθεί παράταση στην προθεσμία πληρωμής έως το τέλος Ιανουαρίου ή και το τέλος Φεβρουαρίου. Για το σενάριο «κουρέματος» των τελών, με το σκεπτικό ότι σε καθεστώς lockdown η χρήση των οχημάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν περιορισμένη το 2020, οι πιθανότητες είναι περιορισμένες…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v