Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2020

Αδωνις Γεωργιάδης: Ο χειρότερος εχθρός του… εαυτού του!

Αδωνις Γεωργιάδης: Ο χειρότερος εχθρός του… εαυτού του!

Παρότι κατά γενική ομολογία δεν τα πάει άσχημα ως τώρα στον «σκληρό πυρήνα» των αρμοδιοτήτων του εξαιρετικά ευαίσθητου και κρίσιμου υπουργείου Ανάπτυξης στο οποίο προΐσταται, ο κ. Γεωργιάδης κατάφερε χθες να βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής, χάνοντας την τηλεοπτική του ψυχραιμία και φωνάζοντας -εντελώς αψυχολόγητα- ότι «πανηγυρίζει» για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Όλα αυτά, την ώρα που καταγράφονται στη χώρα μας πολλές δεκάδες νεκρών ημερησίως. Και προφανώς πολύ πριν να είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε πώς πήγε σε αυτό το κύμα της πανδημίας η χώρα μας, σε σχέση με τις άλλες.

Ορισμένες φορές, ο υπερβάλλων ζήλος στην υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου γίνεται μπούμερανγκ τόσο για τον επιδεικνύοντα τον ζήλο όσο και για την κυβέρνηση συνολικά.

Επί της ουσίας τώρα, ο κ. Γεωργιάδης επέλεξε να επικεντρώσει τη σύγκριση του με το Βέλγιο, μια χώρα της Ευρώπης που για λόγους που σίγουρα θα αναλυθούν στην επικαιρότητα προσεχώς (απασχόλησαν όμως ήδη τη Διεθνή Αμνηστία!), έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι πρώτη σε ολόκληρο τον κόσμο σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο, μαζί με το… Περού!

Χωρίς νόημα τέτοιες συγκρίσεις, διότι στον αντίποδα, υπάρχουν χώρες όπως η γειτονική Κύπρος (με αντίστοιχα χαρακτηριστικά, κλιματολογικά και κοινωνικά, αλλά πολύ μικρότερο μέγεθος), όπου ο αριθμός των νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού, από την αρχή της επιδημίας, είναι σχεδόν στο 1/3 της Ελλάδας (49 έναντι 142 σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC).

Επέλεξε επίσης ο κ. Γεωργιάδης να αντιπαραθέσει στοιχεία που καλύπτουν όλη την περίοδο της πανδημίας, όταν είναι γνωστό ότι η χώρα μας, βλέποντας τι συνέβαινε ήδη στη γειτονική Ιταλία και άλλες χώρες, επέβαλε έγκαιρα ολοκληρωτικό σκληρό lockdown και πρακτικά γλίτωσε από το πρώτο κύμα, αποσπώντας ως κράτος και ως κυβέρνηση τα διεθνή εύσημα.

Αυτό που όλους μάς απασχολεί τώρα είναι πώς θα τα πάμε στο δεύτερο κύμα και πώς θα αποφύγουμε ένα τρίτο. Και τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα οποία κινούνται προς το παρόν λίγο κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης, δεν δικαιολογούν «πανηγυρισμούς».

Περίσκεψη και αναζήτηση των λαθών που έγιναν και χάθηκε η περίοπτη θέση απαιτούν!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v