Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 7 2020

Κομφούζιο με τις τιμές στα «πακέτα» τηλεφωνίας και δαιμόνιες... καλόγριες

Κομφούζιο με τις τιμές στα «πακέτα» τηλεφωνίας και δαιμόνιες... καλόγριες

ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: Το «Digital Economy Outlook 2020» του ΟΟΣΑ, που κυκλοφόρησε προ ημερών, δείχνει γιατί ο υπολογισμός των τιμολογίων σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία είναι περίπλοκη άσκηση.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2018, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση του ΟΟΣΑ, με βάση το ποσοστό των ευρυζωνικών συνδέσεων που είναι «πακέτο» με άλλη τηλεπικοινωνιακή υπηρεσία.

Το 98,8% των ευρυζωνικών συνδέσεων στη χώρα μας είναι ενταγμένες σε κάποιο πακέτο, συνήθως φωνητικής τηλεφωνίας (το 60,7% είναι double-play πακέτα).

Το 36,1% των ευρυζωνικών συνδέσεων ήταν triple-play (σύνδεση στο Διαδίκτυο, τηλεφωνία και κινητή) και το 2,1% ήταν quadruple-play (όλα τα προηγούμενα μαζί με υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης).

Σίγουρα τα ποσοστά έχουν αλλάξει την τελευταία διετία, αλλά η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή, με βάση τα πακέτα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Αντίθετα, το χαμηλό ποσοστό «πακέτων» ευρυζωνικών συνδέσεων έχουν η Δανία (μόλις το 33,9%), ο Καναδάς (34,1%) και η Νορβηγία (36%).

Η σχέση των «συνδυαστικών πακέτων» με τις τιμές δεν αναλύεται από τον ΟΟΣΑ πάντως.

 

ΑΔΜΗΕ. Με ένα «δαιμόνιο» κόλπο, οι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγ. Θεοδώρων στα Καλάβρυτα πέτυχαν να μπλοκάρουν ξανά την ολοκλήρωση του έργου, ύψους 110 εκατ. ευρώ, του ΑΔΜΗΕ, που αφορά την επέκταση της γραμμής των 400 Κιλοβόλτ στην Πελοπόννησο.

Να θυμίσουμε ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 98% και οι μοναχές αντιδρούν στην κατασκευή δύο πυλώνων, οι οποίοι μάλιστα είναι και σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από το μοναστήρι. Το μπλόκο κρατάει εδώ και 14 μήνες!

Όπως είχε γράψει η στήλη, στις 25 Νοεμβρίου τα συνεργεία του εργολάβου έπιασαν ξανά δουλειά, με τις μοναχές να υποχωρούν. Βέβαια, πηγές του Διαχειριστή υποστηρίζουν ότι τη μέρα εκείνη μπήκαν μπροστά στα οχήματα και ο εργολάβος προχώρησε σε μηνύσεις. Έτσι, οι πρωταγωνίστριες της υπόθεσης εξαφανίστηκαν… για να γλιτώσουν το αυτόφωρο. Την επόμενη μέρα, τα συνεργεία συνέχισαν κανονικά τη δουλειά. Μάλιστα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος φέρεται να καθησύχασε τον ΑΔΜΗΕ, λέγοντας ότι «οι μοναχές συνειδητοποίησαν το λάθος τους…».

Εκείνες, όμως, δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους κουβέντα… Στις 27 του μήνα κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του έργου, με το δικαστήριο να εκδίδει προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών.

Νεότερα για την υπόθεση στις 16 Δεκεμβρίου, οπότε κι εκδικάζονται τα ασφαλιστικά…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v