Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 4 2020

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μηδένα πρo του τέλους… μακάριζε!

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μηδένα πρo του τέλους… μακάριζε!

Η αρχαία ρήση του Σόλωνα μάς φαίνεται ότι ταιριάζει «γάντι» στα όσα εξελίσσονται (ξανά) στην Ελλάκτωρ. Ακριβώς όπως κάποιοι μακάριζαν την πλευρά Μπόμπολα-Κούτρα στην πρώτη μάχη, έτσι τώρα κάποιοι ίσως βιάζονται υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς για τον δεύτερο γύρο.

Ενόψει της σύγκλησης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (που θα πρέπει να αποφασίσει το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο), ακούμε διαρροές για εκατέρωθεν ελεγχόμενα ποσοστά, που, αν μη τι άλλο, μας φαίνονται κομμάτι υπερβολικές.

Αυτό πάντως που ξέρουμε, είναι ότι αν κάποιος ελέγχει ποσοστό πλειοψηφικό, άμεσα, έμμεσα ή μέσω συμμαχιών, τραβάει ένα αίτημα συνέλευσης, δείχνοντας την πλειοψηφία του και… ξεμπερδεύει.

Όταν πάλι κάποιος αρχίζει τα… τσαλίμια του τύπου διαχειριστικού ελέγχου, συνήθως το κάνει για να ασκήσει πίεση στους έχοντες τη διοίκηση, ακριβώς γιατί δεν μπορεί να τους βγάλει από τη μέση, τουλάχιστον άμεσα.

Οπότε, προς το παρόν, αναμένουμε να εξελιχθεί το… έργο.

 

Υ.Γ. Οπως εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί, η κατάκτηση της πλειοψηφίας μετά από μάχη ενώ υπάρχει μειοψηφία που έχασε, αλλά διατηρεί ποσοστό άνω του 20%, δεν αποτελεί καθόλου εύκολη και βιώσιμη λύση ούτε για την εταιρεία ούτε για τους μετόχους. Οπότε δεν αποκλείεται το έργο να έχει πολλά επεισόδια και έντονη πλοκή...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v