Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 8 2021

Η στροφή της ΔΕΗ στα μικρά συμβόλαια και οι άμυνες της Πετρόπουλος

Η στροφή της ΔΕΗ στα μικρά συμβόλαια και οι άμυνες της Πετρόπουλος

ΔΕH: Τέλος εποχής στα πολυετή συμβόλαια προμήθειας φυσικού αερίου για τη ΔΕΗ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Στάσσης είχε κάνει τη σχετική αναγγελία κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του επιχειρησιακού σχεδίου για την περίοδο 2021-2023 στους αναλυτές, στις αρχές του περασμένου μήνα.

Οπερ κι εγένετο… Όπως πληροφορείται η στήλη, στις 15 Δεκεμβρίου, στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για το 2020, δεν ανανέωσε τη σύμβαση εννιαετούς διάρκειας με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία έληγε στο τέλος της χρονιάς. Αντίθετα, προχώρησε σε συμφωνία διάρκειας ενός έτους.

Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία επιδιώκει να έχει μεγαλύτερη ευελιξία στην προμήθεια ποσοτήτων φυσικού αερίου αλλά και να πετυχαίνει ανταγωνιστικότερες τιμές…

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Την ικανοποίησή της για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 και τη συγκρατημένη αισιοδοξία της για την πορεία της νέας χρονιάς εξέφρασε στο προσωπικό του ομίλου η διοίκηση της εισηγμένης Π. Πετρόπουλος.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Τα αποτελέσματά μας, σύμφωνα με την τελευταία αναθεώρηση, εκτιμάμε ότι θα είναι -αν και μακριά από το αρχικό πλάνο μας- πολύ κοντά στα περσινά, με ελάχιστα μειωμένες πωλήσεις και σχεδόν ίδια ισχυρή κερδοφορία. Να τονίσω ότι σε αυτό βοήθησε, για ακόμα μία φορά, η δομή της εταιρείας μας και η διασπορά που έχουμε σε διαφορετικούς τομείς της αγοράς».

Και σε ό,τι αφορά την πορεία του 2021: «Αν και η πανδημία δεν έχει περάσει, υπάρχουν πια ισχυρά σημάδια ότι σταδιακά η κατάσταση, μετά το πρώτο τρίμηνο του 2021, θα αρχίσει να αποκαθίσταται. Παρ' όλα αυτά, το περιβάλλον -τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον- δεν θα είναι το ίδιο, οπότε εμείς σχεδιάζουμε τη στρατηγική μας, ώστε με τη βοήθεια όλων να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να βγούμε και πάλι νικητές».

ΥΓ: Στο εννεάμηνο της χρήσης, η εισηγμένη σημείωσε κύκλο εργασιών 77,6 εκατ. ευρώ (έναντι 85,3 εκατ.) και προ φόρων κέρδη 2,8 εκατ. (έναντι 3,2 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v