Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 6 2021

Νέα ήθη στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από την Mytilineos

Νέα ήθη στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από την Mytilineos

Μία νέα πρακτική εισάγει στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά η Mytilineos. Δεν ανακαλύπτει την... πυρίτιδα, αλλά υιοθετεί τα πρότυπα που ακολουθούν διεθνείς κεφαλαιαγορές και ισχυρές εισηγμένες.

Όπως προκύπτει από το οικονομικό ημερολόγιο του 2021 που γνωστοποίησε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα ανακοινώσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020. Πιο συγκεκριμένα, με Flash Note θα γνωστοποιήσει στις 4 Φεβρουαρίου στο επενδυτικό κοινό το κλείσιμο των βασικών μεγεθών της εταιρείας, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσει και conference call με τους αναλυτές. Την τακτική αυτή θα ακολουθήσει και για τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων περιόδων (εξάμηνο).

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης δημοσίευσης (Flash Note), όπως εξηγεί και η Mytilineos στην ανακοίνωση του οικονομικού ημερολογίου, θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που ουσιωδώς περιγράφουν την οικονομική πορεία της Εταιρείας κατά την εκάστοτε περίοδο αναφοράς (Έτος ή Εξάμηνο).

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πληροφόρηση, θα δημοσιεύεται έως και ένα μήνα μετά τη λήξη της υπό εξέταση περιόδου, θα λαμβάνει την έγκριση του ΔΣ και της Επιτροπής Ελέγχου, ενώ παράλληλα θα είναι ενήμεροι οι ορκωτοί ελεγκτές της Εταιρείας οι οποίοι θα παρέχουν σχετική επιστολή (Comfort Letter).

«Η εισαγωγή του Flash Note, ως νέα πρακτική αποτελεί μία σημαντική καινοτομία που διασφαλίζει την πλήρη αλλά και έγκαιρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού στα πρότυπα λειτουργίας των πλέον προηγμένων χρηματιστηριακών αγορών», σχολιάζει η εταιρεία, η οποία επίσης αναγγέλλει: «Από το 2022 το Flash Note θα περιλαμβάνει και πλήρη στοιχεία (full reporting) μη χρηματοοικονομικής πληροφόρησης (ESG) για την εκάστοτε περίοδο αναφοράς ευθυγραμμίζοντας την Mytilineos με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές».

Αναλυτές καλωσορίζουν την πρακτική αυτή, σημειώνοντας την ανάγκη που έχει η ελληνική κεφαλαιαγορά για διαφάνεια και έγκαιρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, μετά και τα βαριά τραύματα που έχουν προκαλέσει υποθέσεις όπως αυτή της Folli Follie…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v