Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 9 2021

Η MLS, ο στρατηγικός και το... μαρτύριο της σταγόνας

Η MLS, ο στρατηγικός και το... μαρτύριο της σταγόνας

Το… μαρτύριο της σταγόνας θυμίζει η υπόθεση της MLS, καθώς ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος της εταιρείας και οι εξελίξεις που θα μπορούσαν να προσελκύσουν στρατηγικό επενδυτή συνεχίζουν να καθυστερούν.

«Τίποτε το σημαντικό δεν αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο» δηλώνουν στο Euro2day.gr έγκυροι κύκλοι της αγοράς, συμπληρώνοντας πως «δύσκολα θα δούμε να ολοκληρώνονται έως το τέλος του μήνα, τόσο οι λογιστικές καταστάσεις του 2019 (αρχικά αναμένονταν στα τέλη Νοεμβρίου), όσο και το Business Plan της Deloitte».

Όσο για τον φερόμενο στρατηγικό επενδυτή (πρόκειται για κυπροελβετικό fund) λέγεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία του due diligence με τη συμβολή της Deloitte, πλην όμως όλα δείχνουν πως η υπόθεση θα «πάρει χρόνο».

Το πρόβλημα είναι πως από το Σεπτέμβριο του 2019 όταν προέκυψε το πρόβλημα ρευστότητας στην MLS, η κατάσταση επιδεινώνεται μήνα με το μήνα, παρά τις δραστικές περικοπές δαπανών που μεσολάβησαν (οι οικονομικές επιδόσεις του 2020 είναι άκρως απογοητευτικές).

Επιπλέον, αν δεν εξασφαλιστεί σύντομα ρευστότητα, κινδυνεύουν να χαθούν υποσχόμενες εργασίες, όπως π.χ. το πολύ μεγάλο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης (voucher) που δρομολογεί η κυβέρνηση για παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών (laptop, tablets) σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v