Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 8 2021

Ελλάκτωρ: Κόντρες και διαρροές για μια επιστολή παραίτησης

Ελλάκτωρ: Κόντρες και διαρροές για μια επιστολή παραίτησης

«Αν δημοσιοποιηθεί η επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Καλλιτσάντση από το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ, τότε η κατάσταση για τη σημερινή διοίκηση θα γίνει εξαιρετικά δυσάρεστη», υποστηρίζουν μέτοχοι της εισηγμένης που τάσσονται με την ολλανδική Reggeborgh.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν διάφορες φήμες για το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης του τέως αντιπροέδρου της Eλλάκτωρ, που φαίνεται πως επιχειρεί να αξιοποιήσει η πλευρά των Ολλανδών. Με αυτό τον τρόπο θεωρεί πως απαντά στην επιχειρηματολογία της σημερινής διοίκησης της εισηγμένης περί «σύγκρουσης συμφερόντων» και στις πληροφορίες για παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ειδικά για το τελευταίο θέμα, πρόσωπα που παρακολουθούν τις κινήσεις της Reggeborgh υποστηρίζουν πως «υπήρξε ενδελεχής μελέτη από τους νομικούς συμβούλους του ομίλου», που επιβεβαίωσαν πως δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ζήτημα. Προσθέτουν πως ο ολλανδικός όμιλος δεν διορίζει εκπρόσωπό του στο Δ.Σ. της Eλλάκτωρ αλλά «στηρίζει ένα νέο Δ.Σ. μαζί με άλλους μετόχους». Άλλη άποψη έχει, πάντως, η πλευρά της διοίκησης της εισηγμένης, όπως παρουσιάζεται αναλυτικά στην πρότασή της προς τους μετόχους ενόψει της γενικής συνέλευσης.

Η Reggeborgh και οι φίλιες δυνάμεις θεωρούν πως χθες, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση, θα υπήρχε καταγραφή των δύο στρατοπέδων, αν είχε τεθεί σε ψηφοφορία το ζήτημα με το ποιος θα είναι πρόεδρος της Γ.Σ. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη αφού ο πρόεδρος της Eλλάκτωρ Γ. Προβόπουλος δεν δέχθηκε να αναλάβει, ως είθισται, τη θέση του προέδρου της Γ.Σ.

Ετσι, επελέγη ουδέτερο προεδρείο, «λόγω των έκτακτων συνθηκών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v