Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 25 2021

Το χρονόμετρο στο «Εξοικονομώ» - προμέρισμα-μαμούθ από Αττική Οδό

Το χρονόμετρο στο «Εξοικονομώ» - προμέρισμα-μαμούθ από Αττική Οδό

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ: Ανοίγει σήμερα ξανά η πλατφόρμα του προγράμματος, και όπως είχε κάνει γνωστό η στήλη την περασμένη Παρασκευή, τίθεται σε εφαρμογή «χρονοδιακόπτης» για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα επιδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταξύ των τεχνικών παρεμβάσεων που ανακοίνωσε για την πλατφόρμα είναι και αυτό της καθιέρωσης διαστήματος πέντε λεπτών ως ελάχιστο χρόνο από τη δημιουργία της αίτησης έως την υποβολή της. Με πιο απλά λόγια, το «κλικ» για την αποστολή της αίτησης θα μπορεί να πατηθεί αφού περάσουν πέντε λεπτά από τη στιγμή που ο ωφελούμενος του προγράμματος ξεκινήσει να τη συντάσσει.

Με τον τρόπο αυτό, όπως εξηγούν πηγές του υπουργείου ΠΕΝ, επιδιώκεται να περιοριστούν οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες μέσω ειδικού λογισμικού που ακολουθούν μεγάλα τεχνικά γραφεία για την αποστολή μαζικών αιτήσεων πελατών τους. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκλείονται από το σύστημα φυσικά πρόσωπα ή μικρότερα γραφεία μηχανικών που αναλάμβαναν να υποβάλλουν για λογαριασμό των πελατών τους αιτήσεις στο πρόγραμμα.

Βέβαια, όλα μένουν να δοκιμαστούν. Και το πρώτο τεστ θα διεξαχθεί κατά την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα από τους ιδιοκτήτες κατοικιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: Προμέρισμα χρήσης 2020, ύψους 52,6 εκατ. ευρώ, μοίρασε η Αττική Οδός στους μετόχους της (Eλλάκτωρ-Αβαξ) το φθινόπωρο, παρά τα μειωμένα έσοδα λόγω πανδημίας. Η εταιρεία έκλεισε το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020 με κύκλο εργασιών 116,4 εκατ. ευρώ, μεικτά κέρδη 48,7 εκατ. ευρώ, EBITDA 83,7 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 51,8 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, εξόφλησε τον Ιούνιο του 2020 την τελευταία δόση δανείου προς την ΕΤΕπ, ύψους 13,13 εκατ. ευρώ, μηδενίζοντας τον δανεισμό της.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020, το ταμείο της ανερχόταν σε 132 εκατ. ευρώ έναντι 142,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019, ενώ στο τέλος του 2020 υπήρχαν και προθεσμιακές καταθέσεις άνω των 3 μηνών, ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για τη χρήση 2019 διανεμήθηκε με τη μορφή προμερίσματος/μερίσματος το μεικτό ποσό των 92,6 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα της χρήσης από την εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου έφθασαν τα 192,7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v