Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 17 2021

Το πράσινο στοίχημα της Mytilineos και το μπέρδεμα με τις… τάσεις

Το πράσινο στοίχημα της Mytilineos και το μπέρδεμα με τις… τάσεις

MYTILINEOS: Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Mytilineos για την τριπλή συμφωνία με την «Egnatia Group» της δίνει το περιθώριο μιας δυναμικής εισόδου στις ΑΠΕ. Σε σημείο, μάλιστα, που όταν θα υλοποιήσει τα φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 1,48 γιγαβάτ, θα μετατραπεί σε έναν από τους πρωταγωνιστές της παραγωγής «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας.

Η συγκεκριμένη θέση σχεδιάζεται να ενισχυθεί και με τα έργα αποθήκευσης ενέργειας που εξασφάλισε, ώστε να δώσει την αναγκαία ευελιξία στις ΑΠΕ αλλά και στην ανά πάσα στιγμή διάθεση της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται από τα φωτοβολταϊκά.

Βέβαια, όλα αυτά έχουν τον στόχο τους. Όπως και η θέση σε ισχύ από το τέλος του 2023 του «πράσινου» διμερούς συμβολαίου με την Egnatia Group για ρεύμα από ΑΠΕ συνολικής ισχύος 200 MW.

Ποιος είναι αυτός; Το «πρασίνισμα» έως το 2030 όλων των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της εισηγμένης, ακόμη και της λειτουργίας του εργοστασίου «Αλουμίνιον της Ελλάδος».

 

ΑΔΜΗΕ: Χθες νωρίς το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας επισκέφτηκε το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στο Κρυονέρι. Παρών ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του αρμόδιου Διαχειριστή για τις γραμμές μεταφοράς και τις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης Μανούσος Μανουσάκης. Υποδέχτηκε τον υπουργό και τον ενημέρωσε για την κατάσταση του συστήματος ηλεκτροδότησης, αλλά και για το θέμα της επάρκειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Μανουσάκης, με δηλώσεις του, έκανε γνωστό ότι «προς το παρόν, το Σύστημα Μεταφοράς έχει ανταποκριθεί καλά στις προκλήσεις της κακοκαιρίας "Μήδεια". Βεβαίως, η διάρκεια των ακραίων φαινομένων εμπεριέχει κινδύνους», φρόντισε να προειδοποιήσει, τόσο λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας όσο και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το τραυματισμένο ΚΥΤ Κουμουνδούρου.

«Όσον αφορά στην επάρκεια ισχύος», συνέχισε ο CEO του ΑΔΜΗΕ, «είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι καθώς έχουμε σημαντική συμμετοχή των ΑΠΕ στο μείγμα, κάτι που καθιστά ασφαλή τη λειτουργία του Συστήματος. Είναι σημαντικό, όμως, οι λιγνιτικές μονάδες που έχει ζητήσει ο ΑΔΜΗΕ να μπουν στο Σύστημα καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται υποχώρηση της αιολικής παραγωγής. Παράλληλα, έχουμε προβεί σε αναδιάταξη των συνεργείων μας, ώστε να επέμβουμε άμεσα σε περίπτωση έκτακτης βλάβης ανά τη χώρα», κατέληξε.

Ωστόσο κάπου στη διαδικασία χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v