Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 18 2021

Οι νέοι μπελάδες Λογοθέτη και ο πονοκέφαλος ΕΤΑΔ για Μαντωνανάκη

Οι νέοι μπελάδες Λογοθέτη και ο πονοκέφαλος ΕΤΑΔ για Μαντωνανάκη

ΜΑΝΤΩΝΑΝΑΚΗΣ - ΕΤΑΔ: Θα επαναπροκηρυχθεί, άμεσα, ο διαγωνισμός πρόσληψης συμβούλου από την ΕΤΑΔ για την υπόθεση Grand Resort (Αττικός Ήλιος), διαμηνύουν κύκλοι της, προκειμένου να «τρέξει» νέο εγχείρημα συμβιβασμού με την πλευρά Μαντωνανάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στον ξενοδοχειακό όμιλο έχουν επιδικασθεί, με σειρά δικαστικών αποφάσεων ως το τέλος του Μαρτίου 2020, 620 εκατ. ευρώ (κεφάλαιο, τόκοι, δικαστικά έξοδα), που καλείται να καταβάλει η ΕΤΑΔ.

 

ΔΑΝΕΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ιδιαίτερη σημασία έχει, για τον όμιλο Λογοθέτη, η διαγωνιστική διαδικασία που τρέχει η Τράπεζα Πειραιώς για την πώληση των εναπομεινάντων δανείων.

Πρόκειται για απαιτήσεις της τάξης των 400 εκατ. ευρώ, που έχουν ως εξασφαλίσεις δύο ξενοδοχειακές μονάδες σε Μύκονο και Σαντορίνη, οικόπεδο στη Βούλα Αττικής, άδειες εγκατάστασης αιολικών πάρκων, κάποια πάρκα σε λειτουργία και μετοχές Πειραιώς.

Παράλληλα, όμως, για κάποια από τα δάνεια έχουν δοθεί εταιρικές εγγυήσεις από την Arabella, εταιρεία συμμετοχών, η οποία ήλεγχε, μεταξύ άλλων, τη Lomar Shipping.

Αν δεν έχει ανατραπεί η παραπάνω μετοχική σύνδεση, η πώληση των δανείων από την Πειραιώς ενδέχεται να βάλει σε νέους μπελάδες τον όμιλο Λογοθέτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v