Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 18 2021

Εστιάτορες στα… κάγκελα ετοιμάζουν αγωγές-Φουντώνουν οι κόντρες στην ενέργεια

Εστιάτορες στα… κάγκελα ετοιμάζουν αγωγές-Φουντώνουν οι κόντρες στην ενέργεια

ΕΣΤΙΑΣΗ: Πάνω από 60 είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επαγγελματίες της εστίασης που έχουν συγκεντρώσει ήδη τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ετοιμάζονται να καταθέσουν την πρώτη ομαδική αγωγή, διεκδικώντας αποζημιώσεις για τη ζημιά που έχουν υποστεί από το υποχρεωτικό λουκέτο στα καταστήματά τους.

Πέραν των πρώτων ενδιαφερόμενων, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει αρκετές δεκάδες ακόμη, που αναμένεται να επισημοποιήσουν τις αποφάσεις τους προσεχώς.

Ενόψει της πρώτης προσφυγής στη δικαιοσύνη, οι επαγγελματίες μελετούν τα νομικά επιχειρήματα και τα εξατομικευμένα αιτήματα που θα συνυποβάλουν.

Προφανώς και δεν θα διεκδικήσουν τις 6.000 λίρες τον μήνα που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους στη Μ. Βρετανία για κάθε μήνα lockdown, αλλά θα ζητήσουν τα στοιχειώδη, όπως λένε, για να βάλουν φρένο στα λουκέτα που αυξάνονται επικίνδυνα στο ιστορικό κέντρο.

Πυρά εξαπολύουν στον δήμο, που αρνείται να τους απαλλάξει από τα τέλη, αλλά και τη «σκληρή γραμμή» της κυβέρνησης που, όπως λένε, δεν έχει προβλέψει επίδομα στους ιδιοκτήτες και κάλυψη όσων εγκαινίασαν επένδυση το 2020.

Παράλληλα, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες πάγιες δαπάνες θα καλύπτει το νέο εργαλείο που προωθείται. Αφορά φως, νερό, τηλέφωνο ή και πνευματικά δικαιώματα...

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Στο «καυτό» θέμα των τελευταίων μηνών που έχει ανακύψει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, που δεν είναι άλλο από την αγορά εξισορρόπησης και τις υψηλές τιμές, αναφέρθηκε στη διάρκεια διαδικτυακού συνεδρίου ο γενικός διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου (Protergia) της Mytilineos.

Ο Ντίνος Μπενρουμπή υποστήριξε πως οι υψηλές τιμές στις αρχές του Δεκεμβρίου δεν ήταν αποτέλεσμα στρατηγικών κινήσεων αλλά συγκυριών. Κατά τον ίδιο, απαντώντας έτσι και σε αμφισβητίες της περιόδου εκείνης, ευέλικτες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ήταν σε συντήρηση, ενώ και οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη ήταν υψηλές.

Εμπειρος στον χώρο, το υψηλόβαθμο στέλεχος σημείωσε ότι η αγορά εξισορρόπησης δεν δίνει το στίγμα, καθώς αυτή που είναι καθοριστική είναι η αγορά της «επόμενης ημέρας».

Ενα άλλο μήνυμα που έστειλε αφορούσε στην καθυστέρηση εφαρμογής του μηχανισμού παρακολούθησής της, δείχνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ο κ. Μπενρουμπή αφού ξεκαθάρισε ότι η Protergia θέλει να λειτουργεί αποδοτικά κι εντός νομικού και ρυθμιστικού πλαισίου, δεν παρέλειψε να στείλει και ένα ακόμη μήνυμα στη ΡΑΕ αναφορικά με τους περιορισμούς που θέσπισε στην αγορά εξισορρόπησης.

Απέδωσε την κίνησή της σε «πίεση και πανικό» που επηρεάζει την ελεύθερη αγορά και υπενθύμισε ότι η Αρχή δεν μπορεί να αλλάζει συνέχεια τους κανόνες, γιατί έτσι θα αποθαρρύνει τους επενδυτές…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v