Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2021

«Αφαντα» τα δωρεάν τεστ για εργαζόμενους - Σφηνάκια για Eurobank, ΕΛΛΑΚΤΩΡ

«Αφαντα» τα δωρεάν τεστ για εργαζόμενους - Σφηνάκια για Eurobank, ΕΛΛΑΚΤΩΡ

EUROBANK: Ανοίγει ο κύκλος της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των τραπεζών, με τη Eurobank να κάνει πρώτη το βήμα αύριο Τετάρτη. Τα αποτελέσματα της χρήσης του 2020 δεν θα συνιστούν μια «κανονικότητα», καθώς η πανδημική κρίση πίεσε τα έσοδα των τραπεζών, αν σκεφθεί κανείς ότι περίπου 30 δισ. ευρώ δάνεια μπήκαν σε αναστολή πληρωμών.

Το ενδιαφέρον την Τετάρτη εστιάζεται στο conference call που ακολουθεί, καθώς η αγορά περιμένει από τον διευθύνοντα σύμβολο της τράπεζας Φωκίωνα Καραβία να δώσει τον τόνο για το 2021.

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σήμερα λήγει η προθεσμία της συμφωνίας που είχαν συνάψει η ολλανδική Reggeborgh με τον Λεωνίδα Μπόμπολα για την άσκηση της option που αφορά στην εξαγορά των μετοχών του τελευταίου στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οι οποίες αντιστοιχούν στο 12,54% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές τηρούσαν σιγή ιχθύος ως προς τις προθέσεις τους και παραπέμπουν σε σημερινές ανακοινώσεις. Πηγές θέλουν ως ισχυρότερο σενάριο να έχει συμφωνηθεί παράταση της σχετικής προθεσμίας.

Η κίνηση των Ολλανδών θα έχει ενδιαφέρον, με δεδομένο το ό,τι ο Λεωνίδας Μπόμπολας εκτός από μέτοχος έχει τοποθετηθεί και σε διοικητικά συμβούλια θυγατρικών εταιρειών του ομίλου.

Από την άλλη πλευρά, το εφοπλιστικό δίδυμο Μπάκου - Καϋμενάκη, που επιδόθηκε το τελευταίο διάστημα σε αγωγές και εξώδικα αμφισβητώντας αποφάσεις της διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αναμένει με τη σειρά του τις κινήσεις των Ολλανδών και προετοιμάζεται για τη νέα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που έχει ζητήσει…

 

ΑΓΝΟΙΑ: Αδιάβαστη πιάστηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στο ερώτημα που της έθεσε το Euro2day.gr σχετικά με τον χρόνο έναρξης λειτουργίας της πλατφόρμας ergasia.testing.gov.gr.

«Εξ όσων γνωρίζω, η πλατφόρμα λειτουργεί ήδη», απάντησε η κυρία Πελώνη σε ερώτησή μας, κάτι όμως που δεν ισχύει, όπως διαπιστώνει εύκολα όποιος επιχειρήσει να μπει σε αυτή.

Το κρίσιμο όμως δεν είναι αν είναι ενήμερη η κυβερνητική εκπρόσωπος για το θέμα της πλατφόρμας. Το κρίσιμο είναι ότι το θετικό αυτό μέτρο, το οποίο είχε επικροτήσει ακόμα και η αντιπολίτευση, είχε εξαγγελθεί από τον τέως κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη στις 15 Φεβρουαρίου και εκτιμάται από επιστημονικούς κύκλους ότι μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στον έλεγχο της πανδημίας.

Θυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν από 20 άτομα και άνω θα μπορούν να δηλώσουν εργαζομένους, εφόσον το επιθυμούν, για να υποβληθούν σε δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test). Η συχνότητα των τεστ θα ήταν δύο μέσα σε ένα μήνα.

Προσώρας, όμως, η λειτουργία της βρίσκεται σε… αναμονή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v