Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2021

Μόλις 200 μέρες για αποδοχή μιας... δωρεάς - Γιατί φουντώνουν οι γκρίνιες στο λιανεμπόριο

Μόλις 200 μέρες για αποδοχή μιας... δωρεάς - Γιατί φουντώνουν οι γκρίνιες στο λιανεμπόριο

ΔΗΜΟΣΙΟ: Με χορηγία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) θα υλοποιηθεί το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη διαχείριση του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Είναι γνωστό, πλέον, ότι ο έλεγχος του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των επενδύσεων που έχουν υπαχθεί στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους και θα ενταχθούν στον υφιστάμενο (ν.4399/2016) μπορεί να γίνεται και από ιδιώτες ελεγκτές, με συνέπεια να απαιτείται η αναβάθμιση του υφιστάμενου ΟΠΣ. Και για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω έλλειψης κονδυλίων, το κόστος δέχθηκε να το επωμιστεί η ΕΕΤ, καταβάλλοντας με τη μορφή δωρεάς 600.000 ευρώ.

Είναι αυτονόητο ότι η δωρεά της ΕΕΤ έγινε δεκτή από το ελληνικό δημόσιο, αλλά έως ότου γίνει αυτό, δεν πέρασε και λίγος καιρός.

Η πρόταση της δωρεάς έγινε από την ΕΕΤ προς το υπουργείο Οικονομικών, ως το καθ' ύλην αρμόδιο, στις 13 Ιουλίου 2020 και η αποδοχή στις 3/2/2021, δηλαδή σχεδόν 200 ημέρες αργότερα! 

Και έπειτα μιλάμε, γενικώς και αορίστως, για επιτάχυνση των διαδικασιών στο δημόσιο και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος…


ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ: Πολλές οι γκρίνιες στην αγορά, σε συνέχεια της απαγόρευσης πώλησης συγκεκριμένων κατηγοριών από το κανάλι των σούπερ μάρκετ, με απόφαση που πήρε ΦΕΚ στις 20 Φεβρουαρίου.

Με την πτώση στο λιανεμπόριο καλλυντικών να ξεπερνά το 39% το 2020, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει πρόσφατα το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ, η εξέλιξη δεν προκαλεί έκπληξη.

Οπως σοφά λέει ο λαός, η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Και καθώς εξειδικευμένα δίκτυα αλλά και προμηθευτές απειλούνται με νέες απώλειες, ορισμένοι μεγάλοι παίκτες αρχίζουν να σηκώνουν τους τόνους.

Σημειώνεται ότι θεσμικά ο κλάδος κινητοποιήθηκε άμεσα για την απελευθέρωση των πωλήσεων καλλυντικών στο κανάλι της μαζικής αγοράς.

Είναι άλλωστε το μόνο ανοιχτό, με εξαίρεση το φαρμακείο και το online...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v