Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 22 2021

Το… κατόρθωμα Χατζηδάκη και σφηνάκια για Coca Cola, Viohalco, Πετρόπουλο

Το… κατόρθωμα Χατζηδάκη και σφηνάκια για  Coca Cola, Viohalco, Πετρόπουλο

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μάλλον κάπου τα έχει μπερδέψει ο υπουργός Εργασίας με αυτό το... κατόρθωμα να βάλει και ιδιώτες να βγάζουν συντάξεις. Διότι θα συμφωνήσουμε μεν ότι οι συνταξιούχοι δεν ενδιαφέρονται ποιος θα ασχοληθεί με τις συντάξεις τους, αρκεί να τις πάρουν πιο γρήγορα.

Όμως, μάλλον ενδιαφέρονται οι υπόλοιποι… φορολογούμενοι, που πληρώνουν από την τσέπη τους τα χρήματα των αρμοδίων για αυτή τη δουλειά υπαλλήλων του δημοσίου!

Κι από ό,τι καταλάβαμε, ο κ. Χατζηδάκης δεν «ιδιωτικοποιεί» την έκδοση συντάξεων (κάτι που θα αποτελούσε πρωτοτυπία ακόμη και για πολύ προχωρημένες φιλελεύθερες χώρες), απλώς φέρνει και ιδιώτες να… πλαισιώσουν τον μηχανισμό, πληρωτέους βέβαια και πάλι από την τσέπη «ημών των ιδίων».

Να το ακούσει δηλαδή μέχρι κι ο Στέφανος ο Μάνος και να φρίξει….

Αυτό κι αν θα είναι κατόρθωμα!

 

COCA COLA HBC: Κατά την τελευταία δεκαετία (έως 31/12/2020), η συνολική απόδοση των μετόχων της Coca-Cola HBC είναι υψηλότερη σε σύγκριση με τα κέρδη που έχει καταγράψει ο δείκτης FTSE-100 (περιλαμβάνει τις εκατό εταιρείες με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου) κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Άλλη μια απόδειξη ότι η προσεκτική επιλογή μετοχικών τίτλων μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα σαφώς αποδοτική για τους επενδυτές.

Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η εισηγμένη εταιρεία παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας κατάφερε πέρυσι να διατηρήσει σταθερό τον κύκλο εργασιών της και να προσεγγίσει τα επίπεδα κερδοφορίας του 2019 (3,3 έναντι 3,5 εκατ. ευρώ).

Δεν έχει ληφθεί μέχρι τώρα απόφαση για το αν θα προταθεί στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων η διανομή μερίσματος ή η επιστροφή κεφαλαίου και για τομ λόγο αυτό απουσιάζει οποιαδήποτε σχετική αναφορά, τόσο από τις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις του 2020 όσο και από το δελτίο τύπου που εξέδωσε η εισηγμένη.

ΥΓ: Μεγάλη έμφαση δίνει ο εισηγμένος όμιλος αυτή την περίοδο στη νέα δραστηριότητά του, που είναι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

VIOHALCO: Στο πλαίσιο του πρόσφατου conference call, αναλυτές ρώτησαν τη διοίκηση της Viohalco σχετικά με τη στρατηγική που σχεδιάζει να ακολουθήσει στο μέτωπο των υποχρεώσεών της, με δεδομένο ότι ο καθαρός δανεισμός του ομίλου έκλεισε στα τέλη του 2020 στο 1,53 δισ. ευρώ και ο δείκτης «καθαρό χρέος προς EBITDA» κυμάνθηκε λίγο πάνω από το 5.

Η διοίκηση απάντησε ότι η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια των υψηλών επενδύσεων (δύο δισ. ευρώ σε μια δεκαετία) που υλοποιήθηκαν σε περίοδο οικονομικής κρίσης και ότι αυτές έχουν ήδη αρχίσει να αποφέρουν καρπούς για τον όμιλο. Δήλωσε ότι οι επενδύσεις των επόμενων ετών αναμένεται να είναι μικρότερες σε μέγεθος αλλά και ότι γίνονται συνεχώς προσπάθειες για τη χρήση όσο το δυνατόν μικρότερου κεφαλαίου κίνησης, ωστόσο κάτι τέτοιο επηρεάζεται και από τα εκάστοτε επίπεδα των διεθνών τιμών των μετάλλων.

Επεσήμανε, τέλος, ότι υπάρχει στόχος για αποκλιμάκωση του δείκτη «καθαρού χρέους προς EBITDA», κάτι που θα επιδιωχθεί να γίνει κυρίως μέσα από την αύξηση του παρονομαστή, δηλαδή των λειτουργικών επιδόσεων του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v