Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 18 2021

Το «Α» στο Ταμείο Ανάκαμψης και οι εκπτώσεις για τη Μήδεια

Το «Α» στο Ταμείο Ανάκαμψης και οι εκπτώσεις για τη Μήδεια

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Δύο πρωτιές κυνηγάει η Ελλάδα στο Ταμείο Ανάκαμψης. Η ομάδα που εργάζεται υπό τις οδηγίες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, έχει βάλει στόχο να πετύχει την καλύτερη δυνατή βαθμολογία και ταυτόχρονα πρωτιά στον χρόνο κατάθεσης του ελληνικού σχεδίου.

Στον βαθμό θέλουμε Α. Η Κομισιόν θα αξιολογήσει όλα τα σχέδια των κρατών-μελών με A, B, C και τόσο για λόγους ουσίας όσο και εντυπώσεων, το Α το κυνηγάνε όλοι αλλά λίγοι θα το πάρουν, όπως εκτιμάται…
Στον χρόνο, θέλουμε να είμαστε ανάμεσα στους πρώτους που θα υποβάλουν ολοκληρωμένο σχέδιο, κοντά στα μέσα Απριλίου.

Το χρονικό σενάριο αναφέρει ότι το ελληνικό σχέδιο υποβάλλεται για έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο της 29ης Απριλίου, ακολουθεί κατάθεση στη Βουλή και μετά την έγκριση πάει και τυπικά Βρυξέλλες. Πρακτικά, στο μεγαλύτερο κομμάτι του είναι ήδη συμφωνημένο με την Κομισιόν και εάν κρίνουμε από τα καλά λόγια των Ευρωπαίων μέχρι τώρα, έχουμε καλές πιθανότητες και για τις δύο πρωτιές.

Το ελληνικό σχέδιο θα ξεπερνά τις 1.000 σελίδες (!) και θα ενσωματώνει στην τελική του μορφή από 150 έως και 170 έργα και επενδύσεις, με στόχους και ορόσημα, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ένα μείγμα δανείων και επιχορηγήσεων, το οποίο αθροίζει 32 δισ. ευρώ.

 

ΔΕΔΔΗΕ-ΔΕH: Στους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τη «Μήδεια» και τις εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης που προκάλεσε η σφοδρή χιονόπτωση, οι μνήμες από την πρωτοφανή ταλαιπωρία είναι ακόμη νωπές.

Δεν είμαι όμως λίγοι, σύμφωνα και με διαμαρτυρίες που έχουν φτάσει στη στήλη, αυτοί που αν κι έλαβαν λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, δεν έχουν δει ούτε την έκπτωση στη χρέωση δικτύου διανομής που ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ ούτε και την τριπλή έκπτωση που επίσης γνωστοποίησε στα μέσα Φεβρουαρίου η ΔEΗ.

Η στήλη απευθύνθηκε στις δύο εταιρείες και σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε, οι μειώσεις θα φανούν στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος και για την ακρίβεια σε αυτούς που θα έχουν συμπεριλάβει την καταμέτρηση της κατανάλωσης του Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v