Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 17 2021

Το μεγάλο φάλτσο του Αδωνη, η γκάφα του Παοκτζή και το παρολίγον... φιάσκο

Το μεγάλο φάλτσο του Αδωνη, η γκάφα του Παοκτζή και το παρολίγον... φιάσκο

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές τής έλειπε». Ο λόγος για τη δύσκολη θέση που (ξανα)φέρνει η κυβέρνηση, σε σχέση με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, το μεγάλο φάλτσο του Άδωνη Γεωργιάδη με τη βάφτιση, που όχι μόνο δημοσιοποίησε ο ίδιος στα social media, αλλά έσπευσε και να επιδεινώσει, παρουσιάζοντας μετά το σάλο που δημιούργησε… ειδική άδεια της Πολιτικής Προστασίας.

Την οποία έλαβε, λέει, η οικογένεια του βαπτιζόμενου. Κι αφήνοντας έτσι άφωνη όχι μόνο την κοινή γνώμη, που δεν είχε ιδέα για τέτοιου τύπου εξαιρέσεις, αλλά και την ίδια την… Αρχιεπισκοπή, ο επίσημος εκπρόσωπος της οποίας έσπευσε να δηλώσει ότι ούτε εκείνος γνωρίζει περί «ειδικών αδειών» κι ότι η σχετική ΚΥΑ δεν περιγράφει εξαιρέσεις!

Το θέμα ατυχώς δεν είναι αστείο. Ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε μια άδεια κατ’ εξαίρεση, με μόνη αιτιολόγηση τον προϋφιστάμενο… προγραμματισμό της οικογένειας (λες και οι υπόλοιποι βαφτίζουν… απρογραμμάτιστα, εν ριπή οφθαλμού), χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου, η οποία φέρεται να αφορά έτερο δημόσιο πρόσωπο, τον προϊστάμενο μάλιστα σημαντικής Αρχής επιφορτισμένης με τη… διαφάνεια!

Πέραν αυτού βεβαίως, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχουμε και την περίπτωση Ζαγοράκη, ο οποίος λέει ψήφισε… εκ παραδρομής (!) ενάντια στην προστασία της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στο Ευρωκοινοβούλιο μαζί με τον κ. Λαγό της Χρυσής Αυγής!

Να δεχτούμε ότι ο κ. Ζαγοράκης δεν κατάλαβε τι ψήφισε, όπως ο ίδιος υποστήριξε. Μετά όμως, γεννάται το προφανές ερώτημα. Το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για την προεδρία της ευαίσθητης ΕΠΟ είναι ένας «σκληρός» και διακηρυγμένος ΠΑΟΚτζής (ας θυμηθούμε πως διαγράφτηκε από την Κ.Ο. της ΝΑ στο ευρωκοινοβούλιο, προ 14 μηνών), ο οποίος δεν ξέρει ούτε τι… ψηφίζει;

Και σα να μη έφταναν τα παραπάνω, χθες είχαμε και έτερο Ευρωβουλευτή της ΝΔ, τον κ. Κυμπουρόπουλο, να ψηφίζει εναντίον των αμβλώσεων, κόντρα στη διακηρυγμένη πολιτική του κόμματός του, ή τουλάχιστον αυτό αντελήφθησαν οι περισσότεροι, περιλαμβανομένης και της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Τελικά ο πιο μεγάλος εχθρός αυτής της κυβέρνησης είναι ο κακός… εαυτός της!

 

LOCKDOWN: Στη στήλη δεν προκαλεί εντύπωση η είδηση που κυκλοφόρησε το βράδυ της Τρίτης ότι η επιστημονική επιτροπή θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να επαναξιολογήσει τα μέτρα και να δει ποια βήματα μπορούν να γίνουν για «χαλάρωση» ή αλλαγή του μείγματος των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Εντύπωση και μάλιστα μεγάλη είχε προκαλέσει η κυβερνητική διαρροή του μεσημεριού ότι θα συνεδρίαζαν σήμερα οι επιστήμονες, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις και να κάνουν εισηγήσεις «χαλάρωσης». Και αυτό γιατί είναι γνωστόν τοις πάσι ότι αργότερα σήμερα θα υπάρξουν τα πρώτα επαρκή στοιχεία εδώ και μέρες για την πορεία της πανδημίας. Το τριήμερο Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, τα τεστ ήταν ελάχιστα και άρα άγνωστη η εξέλιξη της πανδημίας.

Ακόμα και τα λίγα στοιχεία που έχουμε, όμως, κάθε άλλο παρά «ενθαρρυντικά» δείχνουν: θετικότητα 12% στα χθεσινά λίγα τεστ, 604 διασωληνωμένοι και 59 θάνατοι. Ασφυκτική δε η πίεση στο ΕΣΥ.

Ειλικρινά περίμενε κανείς ότι επιστήμονες άνθρωποι θα έπαιρναν το ρίσκο για ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο με σοβαρές συνέπειες;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v