Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 31 2021

Τα νέα μέτωπα της Forthnet και η ρύθμιση που ήρθε νύχτα για τη… Σαμαριά!

Τα νέα μέτωπα της Forthnet και η ρύθμιση που ήρθε νύχτα για τη… Σαμαριά!

FORTHNET: Βαριά… ατζέντα περιμένει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Forthnet Παναγιώτη Γεωργιόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από αύριο 1η Απριλίου 2021.

Με εμπειρία στην ανάπτυξη των πωλήσεων και τις τηλεπικοινωνίες, η επιλογή της United Group έχει μπροστά της ένα μεγάλο στοίχημα: Να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό από τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως η Cosmote, η Vodafone και η Wind, καθώς το τελευταίο διάστημα έμεινε αρκετά πίσω, χάνοντας μερίδιο της αγοράς. Άλλο ένα μεγάλο «αγκάθι» είναι ότι η Cosmote TV θα διεκδικήσει τις μεταδόσεις των αγώνων της Super League, περιεχόμενο που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της Nova.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, στόχος της νέας διοίκησης είναι η ενίσχυση και ο εμπλουτισμός των συνδυαστικών υπηρεσιών που παρέχει η Fοrthnet, ενώ αναμένεται να επιδιωχθεί περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης κατόπιν ζήτησης (on demand), με αξιοποίηση των δυνατοτήτων των αποκωδικοποιητών νέας γενιάς της τηλεοπτικής πλατφόρμας.

Ακόμη, σύμφωνα και με τις διεθνείς τάσεις, αναμένεται περαιτέρω ενδυνάμωση της δυνατότητας παροχής υπηρεσιών περιεχομένου σε άλλα μέσα, όπως το διαδίκτυο και η κινητή τηλεφωνία.

Παράλληλα θα πρέπει να βγάλει εις πέρας και το μεγαλόπνοο σχέδιο που έχει ξεκινήσει ήδη, μέσω εισπρακτικών, και στοχεύει στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών στη Fοrthnet, τα οποία μπορούν να δώσουν σημαντική «ανάσα» στην εταιρεία.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη μέρα …

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ: Μέσα στον Μάρτιο σχεδιαζόταν αρχικά η καταβολή 20 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους της Ασπίς Πρόνοια (ποσό που αντιστοιχεί μόλις στο 7% των συνολικών απαιτήσεών τους) από το Εγγυητικό Κεφάλαιο του κλάδου Ζωής, ωστόσο παρατηρούνται καθυστερήσεις «γραφειοκρατικού τύπου».

Ειδικότερα, επειδή έχουν περάσει χρόνια από την προηγούμενη καταβολή προς τους ασφαλισμένους, έπρεπε να προηγηθεί μια επικαιροποίηση των στοιχείων των δικαιούχων (π.χ. κληρονόμοι σε περίπτωση θανάτου, αλλαγές τραπεζικών λογαριασμών, κ.λπ.) και έτσι αυτή την περίοδο επεξεργάζονται τα στοιχεία που κατατέθηκαν έως την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν οι καταβολές στα ομαδικά συμβόλαια, κάπου στα μέσα του ίδιου μήνα θα δοθούν χρήματα σε εκείνους που δεν είχαν μεταβολή στοιχείων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν σταδιακά οι πληρωμές προς τους υπόλοιπους δικαιούχους.

Μαραθώνιος…

ΥΓ: Σαν να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, ήρθε και η πανδημία, λόγω της οποίας προέκυψαν νέες καθυστερήσεις στις δίκες όσων χιλιάδων ασφαλισμένων ζητούν να ενταχθούν και αυτοί στη λίστα των δικαιούχων. Αν δεν ολοκληρωθούν οι δίκες έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των δικαιούχων, δύσκολα θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες καταβολές χρημάτων.

ΝΑΚΑΣ: Θετική έκπληξη προκάλεσε στους μετόχους του Μουσικού Οίκου Νάκα η εξαμηνιαία λογιστική κατάσταση που εξέδωσε πρόσφατα η εισηγμένη εταιρεία για τη χρήση που λήγει στις 30 Ιουνίου 2021.
Όχι μόνο γιατί παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας (κλειστά καταστήματα για δύο μήνες) διατήρησε το 90% των πωλήσεών της και ανέβασε οριακά τα καθαρά της κέρδη (στις 583 χιλ. ευρώ).

Αλλά και για το ότι σημείωσε τόσο θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές, έτσι ώστε να περάσει σε θετικό καθαρό ταμείο (από καθαρό δανεισμό 838 χιλ. στις 30/6/2020), παρά το γεγονός ότι μέσα στον Δεκέμβριο κατέβαλε στους μετόχους της μέσα από μερίσματα και επιστροφή κεφαλαίου το ποσό του 1,25 εκατ. ευρώ. (αθροιστικά 0,197 ευρώ ανά τίτλο).

Πέραν αυτού, η διοίκηση εκτιμά για την τρέχουσα δωδεκάμηνη χρήση που λήγει τον Ιούνιο κέρδη κοντά σε εκείνα της προηγούμενης χρήσης (530 χιλ. ευρώ), δηλαδή λίγο χαμηλότερα από τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου της χρήσης (583 χιλ. ευρώ).

Μετά από όλα αυτά, παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς εκτιμούν ότι μπορεί το προσεχές φθινόπωρο η διοίκηση του Μουσικού Οίκου Νάκα να μην προχωρήσει σε τόσο απλόχερη πολιτική χρηματικών διανομών όσο πέρυσι, ωστόσο η μερισματική απόδοση θα παραμείνει σε σαφώς ικανοποιητικά επίπεδα, παρότι θα έχει μεσολαβήσει μια ολόκληρη πανδημία.

 

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Δέκα χρόνια μνημόνια, δεκάδες νομοσχέδια κατατέθηκαν «μαύρες νύχτες» και ψηφίστηκαν ως «κατεπείγοντα», προκειμένου να προλάβει η χώρα να λάβει κάποια δόση.

Το «χούι» όμως δεν κόβεται. Αυτό φάνηκε και χθες, οπότε γύρω στα μεσάνυχτα κατατέθηκε (και τις πρώτες πρωινές ώρες αναρτήθηκε) ένα πολυνομοσχέδιο με τον βαρύγδουπο τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας» κ.λπ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το «χούι» που φαίνεται ότι δεν κόπηκε. Παράδοση έχει γίνει να βλέπουμε σε αυτά τα νομοσχέδια ρυθμίσεις που δεν δείχνουν και τόσο «κατεπείγουσες». Για παράδειγμα, πλάι σε μέτρα όπως η Γέφυρα ΙΙ, οι πλειστηριασμοί, οι εμπορικές μισθώσεις, βλέπουμε και ένα άρθρο, το 112, με ρυθμίσεις που αφορούν το… Φαράγγι της Σαμαριάς. Αναφέρεται στην είσπραξη του εισιτηρίου και τη διανομή των εσόδων μεταξύ τοπικών ΟΤΑ.

Η στήλη δεν γνωρίζει πού συνίσταται το κατεπείγον του θέματος, φαντάζεται πάντως ότι, με δεδομένη την απαγόρευση της μετακίνησης μεταξύ δήμων, τα έσοδα δεν θα είναι πολλά αυτή την περίοδο.

Οπότε προφανώς και η διανομή τους όχι και τόσο επείγουσα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v