Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 26 2021

D-Day για Εθνική Τράπεζα, ο Αστακός και το πωλητήριο της Bain

D-Day για Εθνική Τράπεζα, ο Αστακός και το πωλητήριο της Bain

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η πώληση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο αμερικανικό fund CVC, μετά την έγκριση που έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσει εντός της ημέρας και το απόγευμα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της οικονομικής χρήσης του 2020, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς θα προβεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε σχετικές δηλώσεις.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης του 90% της ασφαλιστικής εκτιμάται ότι θα γίνει στα τέλη του καλοκαιριού και εν συνεχεία, η εταιρεία θα αποκτήσει νέο management.

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση της ασφαλιστικής θυγατρικής αποτελεί υποχρέωση της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του πλάνου αναδιάρθρωσης που έχει υποβάλει εδώ και χρόνια στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp).


ALPHA BANK-ΑΣΤΑΚΟΣ: Δεσμευτική συμφωνία, για την πώληση του λιμένα Αστακός στην Αιτωλοακαρνανία, υπέγραψαν Alpha Bank και Πειραιώς στις 2 Φεβρουαρίου, με σχήμα επενδυτών, στο οποίο, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν μέτοχοι της Archirodon καθώς και εταιρεία εκμετάλλευσης yachts.
Στόχος των επενδυτών είναι να μετατρέψουν τις ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις της Αστακός σε βάση για mega yachts.

Η Αlpha Bank αποτιμά στα βιβλία της το 71,08% της APE Επενδυτικής Περιουσίας ΑΕ (εταιρεία μέσω της οποίας ελέγχονται οι ΣΥΜΕΤ, Αστακός Τέρµιναλ, Ακαρπορτ και NA.BI.ΠE.) στα 42,3 εκατ. ευρώ.

BAIN-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Σε διερεύνηση αγοράς, προκειμένου να πωλήσει απαιτήσεις από δάνεια μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου, προχώρησε το private equity fund Bain.

Το fund έχει βγει στην αγορά και διερευνά το ενδιαφέρον για απαιτήσεις ύψους περίπου 44 εκατ. ευρώ ομίλου που διαθέτει επτά ξενοδοχεία και ένα waterpark στην Κω. Πρόκειται για δάνεια που απέκτησε η Bain μέσω της αγοράς του χαρτοφυλακίου Icon από την Εθνική.

Το ενδιαφέρον για εγχώριες ξενοδοχειακές μονάδες, μεταξύ των private equity funds, έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες και η Bain ποντάρει ότι θα πωλήσει τα δάνεια με κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v