Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 9 2021

Τα επόμενα σχέδια του Απ. Ταμβακάκη και το ποσοστό ΤΧΣ στην Πειραιώς μετά την ΑΜΚ

Τα επόμενα σχέδια του Απ. Ταμβακάκη και το ποσοστό ΤΧΣ στην Πειραιώς μετά την ΑΜΚ

EOS CAPITAL: Στα σκαριά μιας ακόμη επένδυσης πληροφορούμαστε ότι είναι το EOS Capital του Απόστολου Ταμβακάκη. Αφορά και πάλι τον χώρο των αγροτικών προϊόντων και είναι συμπληρωματική στις επενδύσεις που έχει κάνει το fund του πρώην τραπεζίτη τους τελευταίους μήνες. Μαθαίνουμε ότι τη δουλειά την τρέχει ο ίδιος μαζί με το δεξί του χέρι και στυλοβάτη του fund Γιάννη Παπαδόπουλο.

Στους στόχους του EOS Fund είναι και η περαιτέρω ενίσχυση των κεφαλαίων, προκειμένου να προχωρήσει σε περισσότερες επενδυτικές τοποθετήσεις

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ-REGGEBORGH: Για δύο μήνες παρατάθηκε η περίοδος εξάσκησης του call option που έχει η Reggeborgh για το 12,55% του Λ. Μπόμπολα.

Ήτοι, ως τις 10 Μαΐου.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΤΧΣ: Τουλάχιστον το 26,42% της Πειραιώς θέλει να διατηρήσει, μετά την ΑΜΚ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η επίτευξη του παραπάνω στόχου θα κριθεί από τους εξής δύο παράγοντες: το μέγεθος της ζήτησης στην ιδιωτική τοποθέτηση, μέσω βιβλίου προσφορών, και το κατά πόσο θα παρεισφρήσουν πολιτικά κριτήρια στις αποφάσεις για την κατανομή.

Όσοι χειρίζονται από πλευράς κυβέρνησης το θέμα της ΑΜΚ προτάσσουν την επίτευξη μεγάλης ιδιωτικής συμμετοχής, καθώς θα αποτελέσει έμπρακτο δείγμα εμπιστοσύνης και αλλαγή σελίδας.

Από την άλλη, όμως, υπήρξε έκδηλη ανησυχία υπουργών για τις πολιτικές και όχι μόνο αντιδράσεις που προκάλεσε η ανησυχία για συντριπτικό dilution ΤΧΣ και όλων των υφιστάμενων μετόχων.

Υ.Γ. Το θέμα της αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις υπόλοιπες τράπεζες δεν αποτελεί, αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα.

 

ΕΣΤΙΑΣΗ: Πρόσφατα επιβεβαίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από επιχειρηματίες της εστίασης, προκειμένου να λάβουν κεφάλαια επανεκκίνησης, θα ανοίξει περί τις 10 Μαΐου. Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα ήταν καλό εστίαση και τουρισμός να ανοίξουν ταυτόχρονα.

Η κυβέρνηση ωστόσο έχει διαμηνύσει ότι ο τουρισμός ανοίγει στις 14 Μαΐου και προφανώς δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να θέλει να ανοίξει ο τουρισμός και τα καταστήματα της εστίασης να είναι ακόμα κλειστά.

Αν όμως ανοίξει στις 10 Μαΐου η πλατφόρμα, χρειάζεται θαύμα ώστε στις 14 να έχουν τα λεφτά στο χέρι οι επιχειρηματίες της εστίασης. 

Θα πει κανείς, μπορεί να ανοίξει νωρίτερα η πλατφόρμα. Μακάρι. Ο μήνας όμως έχει… εννιά και ακόμα το πρόγραμμα δεν έχει πάρει έγκριση από την Κομισιόν

Η αγορά καλοδέχτηκε το μέτρο από την πρώτη μέρα. Ομως τόνιζαν πως είναι κρίσιμο τα χρήματα να δοθούν εγκαίρως…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v