Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2021

Το κυβερνητικό δίλημμα για τον ΕΝΦΙΑ, η VIVA BANK και ο πύργος που χωρά μόνο… τη Lamda

Το κυβερνητικό δίλημμα για τον ΕΝΦΙΑ, η VIVA BANK και ο πύργος που χωρά μόνο… τη Lamda

VIVA: Νέα προϊόντα και ψηφιακές υπηρεσίες ετοιμάζει ο επικεφαλής της Viva Wallet Χάρης Καρώνης, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της τράπεζας (έχει άδεια τραπεζικού ιδρύματος μετά την απόκτηση της Praxiabank) στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για επιχειρήσεις.

Η στήλη πληροφορείται ότι ο Χ. Καρώνης και η ομάδα είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν την επόμενη ημέρα της τράπεζας και σχεδιάζουν δυναμικό «μπάσιμο» στην αγορά, με νέες καινοτόμες υπηρεσίες.

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΕΝΦΙΑ: Οι κυβερνώντες τα τελευταίας χρόνια έχουν πει πως πρέπει να καταργηθεί. Χθες ο κ. Σταϊκούρας (στον Σκάι), όταν ρωτήθηκε εάν ο συμπληρωματικός φόρος ακινήτων θα καταργηθεί, παρέπεμψε στο 2022, με τις αποφάσεις να συναρτώνται με τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Η αλήθεια είναι ότι τα λεφτά είναι πολλά. Παραπάνω από 600 εκατ. ευρώ βεβαιώθηκαν πέρυσι από συμπληρωματικό φόρο φυσικών και νομικών προσώπων. Αλήθεια είναι επίσης ότι η κυβέρνηση, αν μπορούσε, αύριο θα τον καταργούσε. Είναι ένας φόρος ο οποίος χτυπάει κατευθείαν στη μεσαία τάξη, αφού επιβάλλεται σε ακίνητη περιουσία πάνω από 250.000 ευρώ και «διπλώνει» με τον ΕΝΦΙΑ.

Με τα σημερινά δεδομένα, δύσκολο φαίνεται. Εκτός κι αν οι νέες αντικειμενικές δώσουν τα περιθώρια. Αν όχι για κατάργηση, έστω για γενναίο κούρεμα...

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ακόμη μία δυσάρεστη είδηση για τους Ελληνες ξενοδόχους ήταν το ότι η βρετανική κυβέρνηση τελικά δεν «πρασίνισε» τη χώρα μας.

Μπορεί να υπήρχαν προσδοκίες για ένταξη κάποιων ελληνικών νησιών στην πολυπόθητη αυτή ταξιδιωτική λίστα, ωστόσο η βρετανική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να χαλαρώσει, για την ώρα τουλάχιστον, τους περιορισμούς που έχει επιβάλει.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι αρκετά ξενοδοχεία δεν έχουν ακόμη ανοίξει, περιμένοντας τους Βρετανούς, και όσα έχουν ανοίξει δεν καταγράφουν υψηλές πληρότητες, οι επιχειρηματίες επιλέγουν να δουν το ποτήρι «μισογεμάτο» και να διατηρήσουν τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους, ευελπιστώντας ότι από το τρίτο 10ήμερο του Ιουνίου ενδεχομένως να αλλάξει τη σκληρή πολιτική της η βρετανική κυβέρνηση.

Ο πήχης των εσόδων, πάντως, έχει τοποθετηθεί σταθερά στο 40%-50% των επιπέδων του 2019 και μπορεί τώρα να φαντάζει πιο εφικτό το 40%, ωστόσο ο στόχος του 50% παραμένει στο παιχνίδι.

Υπό προϋποθέσεις…


ΕΛΛΗΝΙΚΟ: «Κάηκε» η διαγωνιστική διαδικασία που η Lamda Development είχε αναγγείλει όσον αφορά την αναζήτηση partners για τους Πύργους στο Ελληνικό.

Η άνευ προηγουμένου ζήτηση για μελλοντικές κατοικίες στο Μητροπολιτικό Παρκο (πέραν των βιλών), οδήγησε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την παραχωρησιούχο να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη δημιουργία και εκμετάλλευση του Πύργου κατοικιών με μέτωπο την παραλία του Αγίου Κοσμά.

Γιατί να το μοιραστεί άλλωστε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v