Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 2 2021

Λασκαρίδης: Δηλώσεις και κινούμενη άμμος - Πορτοκαλί... ζόρια για τον τουρισμό - Οι φρεγάτες και ο φτωχός συγγενής

Λασκαρίδης: Δηλώσεις και κινούμενη άμμος - Πορτοκαλί... ζόρια για τον τουρισμό - Οι φρεγάτες και ο φτωχός συγγενής

ΠΑΝΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ: H αγγλοσαξονική ρήση «any publicity is good publicity» μπορεί να ισχύει για κάποιους πολιτικούς και καλλιτέχνες, σίγουρα δεν ισχύει όμως για επιφανείς ισχυρούς επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Η μετατροπή μιας σίγουρα ατυχούς στιγμής του Πάνου Λασκαρίδη, που προκάλεσε από παντού αντιδράσεις, σε… σίριαλ, με τις νέες δηλώσεις του, θυμίζει εξερευνητή στη ζούγκλα που έπεσε σε κινούμενη άμμο.

Όσο πιο πολύ κινείται τόσο πιο πολύ βουλιάζει.

Διότι τι απέφεραν οι νέες δηλώσεις, αυτή τη φορά με αιχμές εναντίον της Ένωσης Εφοπλιστών και του προέδρου της Θεόδωρου Βενιάμη; Όπως έδειξε η ανακοίνωση της Ένωσης, μετά από ΔΣ καθολικής συμμετοχής των 29 μελών του (εξαιρουμένου του παραιτηθέντος Π. Λασκαρίδη), αρνητικό αποτέλεσμα είχαν.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Αντί να πρασινίζει, γίνεται πορτοκαλί… Μπορεί μέχρι τον Μάρτιο η Ελλάδα να είχε καλή επιδημιολογική εικόνα, που γεννούσε προσδοκίες για την τουριστική σεζόν, ωστόσο, η μία μετά την άλλη οι χώρες που στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό βάφουν «πορτοκαλί» τον χάρτη της χώρας μας, κάτι που σημαίνει ότι οι τουρίστες αναγκάζονται να μείνουν καραντίνα γυρίζοντας στη χώρα τους.

Πριν από λίγες ημέρες, η Ολλανδία συμπεριέλαβε στην πορτοκαλί λίστα της ολόκληρη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, γεγονός που οδήγησε σε ακυρώσεις πτήσεων και… πισωγυρίσματα. Και αυτό γιατί κάποιες τουριστικές επιχειρήσεις άνοιξαν και αναγκάστηκαν να κλείσουν ξανά, ενώ άλλες μετέθεσαν τη λειτουργία τους αργότερα μέσα στον Ιούνιο, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Δεν έχει μεγάλη σημασία αν τους μήνες πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν η Ελλάδα ήταν στα «πράσινα». Τώρα, οι αριθμοί μαρτυρούν ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι η καλύτερη δυνατή, πολλώ δε μάλλον αν συγκριθεί με αυτή των βασικών ανταγωνιστών της σε επίπεδο τουρισμού.

Η Ελλάδα το διάστημα 17/5-24/5 βρισκόταν στην 7η θέση της «μαύρης» λίστας μεταξύ των 55 χωρών και κρατιδίων της Ευρώπης, με 33 θανάτους ανά εκατομμύριο, όταν η γειτονική Ιταλία βρισκόταν στη 14η θέση με 18 θανάτους ανά εκατομμύριο και η Ισπανία στην 33η θέση με 6 θανάτους/εκατομμύριο.

Η δε Πορτογαλία, με 1 μόνον θάνατο ανά εκατομμύριο, βρέθηκε στην 39η θέση...

 

ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ: Πλησιάζουν οι μέρες για την έκθεση DEFEA και κάναμε μια ανασκόπηση των εκθετών. Πέρα από τις ελληνικές κρατικές και ιδιωτικές βιομηχανίες, είδαμε ότι σημαντικές είναι και οι διεθνείς συμμετοχές. Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και 17 ακόμη χώρες.

Είδαμε και τον «φτωχό συγγενή». Την πάλαι ποτέ κραταιά Βρετανία, από την οποία συμμετέχει μία μόνον εταιρεία. Αναζητήσαμε τα ναυπηγεία Badcock, που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα της νέας ελληνικής φρεγάτας, που λένε πως ενδιαφέρονται και για τα ναυπηγεία. Δεν τα είδαμε πουθενά. Ρωτήσαμε.

Αναζητήσαμε. Απάντηση δεν πήραμε. Ουδείς τα γνώριζε.

Μα πώς περιμένουν έτσι να κάνουν δουλειές αυτοί οι άνθρωποι; Μυστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v