Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 1 2021

Το φαβορί της Goldman για το Εuro 2020 και οι κινήσεις του Mr Nammos - Αναδρομικά: Πρώτα η γλύκα, μετά η... κρυάδα!

Το φαβορί της Goldman για το Εuro 2020 και οι κινήσεις του Mr Nammos - Αναδρομικά: Πρώτα η γλύκα, μετά η... κρυάδα!

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Ο Έλληνας επιχειρηματίας Πέτρος Στάθης, γνωστός από τα διοικητικά της ΑΕΚ αλλά και από τα Nammos, αποεπενδύει από την τράπεζα που είχε στο Μαυροβούνιο και βάζει περισσότερα κεφάλαια σε εστίαση και τουρισμό υψηλών απαιτήσεων.

Ο επιχειρηματίας, που αναπτύσσει δραστηριότητα σε μητροπόλεις όπως Λονδίνο, Κάννες, Καραϊβική, Νέα Υόρκη καθώς και Γαλλία και Ιταλία, σκοπεύει να εκμεταλλευτεί επενδυτικές ευκαιρίες στη Σερβία. Γι’ αυτό τον σκοπό θα πουλήσει τη Universal Capital Bank με έδρα την Ποντγκόριτσα, στο Μαυροβούνιο.

Σύμφωνα με την Πρεσβεία μας στο Βελιγράδι, που επικαλείται πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Βeta, ο επιχειρηματίας θεωρεί την ανάπτυξη του Βελιγραδίου εντυπωσιακή, ενώ ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο εμβληματικό έργο του Belgrade Waterfront. Ανακοίνωσε επίσης το άνοιγμα ενός «exclusive» εστιατορίου.

Εν τω μεταξύ, ο επιχειρηματίας που έχει επενδύσει σε πολυτελή θέρετρα, τόσο στο Μαυροβούνιο όσο και στη Βενετία και τη Σαντορίνη επεκτείνεται και στα ακριβά εστιατόρια όπως το περουβιανό Coya στη Μύκονο, καθώς και στα νέα Nammos σε Ντουμπάι και Ριάντ.

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Πρώτα ήρθε η «γλύκα» των αναδρομικών, μετά θα ακολουθήσει η «κρυάδα». Οι συνταξιούχοι οι οποίοι έλαβαν πέρυσι αναδρομικά για το διάστημα Ιούνιος 2015-Μάιος 2016 θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία τη «νύφη» ή σύμφωνα με τους υπολογισμούς των λογιστών, τουλάχιστον το ένα τέταρτο αυτών.

Το αίτημα για εφάπαξ φορολόγηση με συντελεστή 20% κατά την ώρα της απόδοσης των αναδρομικών δεν έγινε αποδεκτό και τώρα τα αναδρομικά θα προστεθούν στις αποδοχές των ετών στα οποία ανάγονται.

Ερχονται έτσι αυξημένες επιβαρύνσεις...

Στις βεβαιώσεις αποδοχών των ασφαλιστικών ταμείων, τα αναδρομικά θα αναγράφονται ξεχωριστά για το έτος 2015 και το 2016, στη συνέχεια -μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων- και έως το τέλος του έτους οι συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις και μετά θα έρθει ο λογαριασμός.

Εκτός και εάν αλλάξει κάτι μέχρι τότε. Αν γίνονταν εκλογές για παράδειγμα, ενδεχόμενο το οποίο διαψεύδεται κατηγορηματικά, δεν θα προκαλούσε εντύπωση ένα «δώρο» στους συνταξιούχους...

 

GOLDMAN SACHS: Στο παιχνίδι των προκλήσεων του ποδοσφαιρικού στοιχηματισμού μπαίνει με τον τρόπο της η Goldman Sachs, στην τελική ευθεία της έναρξης του EURO 2020, στις 11 Ιουνίου.

Σε έκθεση με τίτλο «Μοντελοποιώντας το Όμορφο Παιχνίδι», εξετάζει πόσες φορές έχει βάλει την μπάλα στο πλεκτό κάθε ομάδα, σε συνδυασμό με σειρά από παραμέτρους, με δεδομένο ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης θα συμμετέχουν 24 ομάδες.

Βλέπει τους Βέλγους να έχουν το προβάδισμα στο παιχνίδι των πιθανοτήτων για την κατάκτηση του τροπαίου, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Αλλά προειδοποιεί πως όποιος θέλει να ποντάρει, πρέπει να συνυπολογίσει ότι το μοντέλο της δείχνει πως το Βέλγιο θα νιώθει πολύ κοντά την καυτή ανάσα της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Οσο για τη μάχη των προημιτελικών, προβλέπει ότι θα μείνουν πίσω Γερμανία, Γαλλία, Δανία και Αγγλία.

Οσοι πιστοί… ποντάρετε!

 

ΕΜΒΟΛΙΑ: Με κάθε τρόπο οι επιχειρήσεις προσπαθούν να βοηθήσουν την εμβολιαστική εκστρατεία. Στον δρόμο αυτόν κινείται και η Sani/Ikos Group, που διαθέτει 4.300 εργαζόμενους. Με ένα tweet ο Ανδρέας Ανδρεάδης έκανε γνωστό ότι ως αναγνώριση της διάθεσης του προσωπικού να εμβολιαστεί, θα καταβάλλεται η αμοιβή της ημέρας του εμβολίου και της επόμενης ενώ θα αποτελούν ημέρες ανάπαυσης...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v