Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2021

Οι μετακομίσεις στη Eurobank, το Frontier από την ΕΤΕ και η «μπηχτή» του ΔNT για την bad bank

Οι μετακομίσεις στη Eurobank, το Frontier από την ΕΤΕ και η «μπηχτή» του ΔNT για την bad bank

ΔΝΤ-BAD BANK: Αναφορά στο σχέδιο Bad Bank που προωθούσε η ΤτΕ κάνει στην ανακοίνωσή του το ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι η πρόταση έχει μπει... στο ράφι. Και αμέσως μετά ρίχνει την μπηχτή ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να «εργαστεί» με τους Ευρωπαίους εταίρους ώστε να βρεθεί λύση στη χαμηλή ποιότητα των τραπεζικών κεφαλαίων.

 

EUROBANK: Μετακομίσεις ετοιμάζουν στον όμιλο και ο Σεπτέμβριος θα βρει δύο από τις πιο νευραλγικές θέσεις της τράπεζας σε νέα κτίρια, γραφεία και περιοχές.

Οπως ακούμε, όλο το team (και είναι πολυάριθμο) της διεύθυνσης retail (στην οποία ανήκουν και οι χορηγήσεις προς μικρές επιχειρήσεις) θα μεταφερθεί στο κτίριο της Παπαστράτος.

Επικεφαλής της συγκεκριμένης μονάδας είναι ο Ιάκωβος Γιαννακλής και μαθαίνουμε ότι ήδη ετοιμάζεται να μετακομίσει από τον Ταύρο που είναι σήμερα το γραφείο του, αλλά και αυτά της ομάδας του, στον Πειραιά.

Ποιος όμως θα πάει στο γραφείο που έχει σήμερα ο κ. Γιαννακλής στον Ταύρο; Ο πρόεδρος της doValue Θοδωρής Καλαντώνης, ο οποίος συνεχίζει -παρότι άλλαξε καθήκοντα- να παραμένει στο Μποδοσάκειο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της διοίκησης της Eurobank.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Λίγες εβδομάδες παράταση πήρε η προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές για την απόκτηση της τιτλοποίησης Frontier της Εθνικής Τράπεζας. Η προθεσμία ήταν για την επόμενη Δευτέρα 7 Ιουνίου, ωστόσο το εγχείρημα πήρε παράταση για τα τέλη του μήνα, αρχές Ιουλίου το αργότερο. Οι ενδιαφερόμενοι, πάντως, δεν έχουν ενημερωθεί για το θέμα. 

Στο στρατηγείο της Εθνικής στην οδό Αιόλου μαθαίνουμε ότι ασχολούνται -πλην της τιτλοποίησης- με δύο θέματα: Το πρώτο είναι η ημερομηνία διεξαγωγής της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η οποία μπορεί συνήθως να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, φέτος όμως όχι. Κι αυτό διότι οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν την τοποθέτηση του νέου προέδρου.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν συνεργάτης της τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης. Ίδωμεν…

Το δεύτερο θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό, αφορά τον σταδιακό απεγκλωβισμό της τράπεζας από τη «μετοχική αγκαλιά» του δημοσίου και αναμένεται να υλοποιηθεί μετά τα «μπάνια του λαού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v