Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 9 2021

Πότε πτωχεύει ένα κόμμα; - Τα μαύρα… φρούτα της εφορίας - Ολοι εναντίον όλων για τις ταυτότητες

Πότε πτωχεύει ένα κόμμα; - Τα μαύρα… φρούτα της εφορίας - Ολοι εναντίον όλων για τις ταυτότητες

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αναμενόμενοι οι διαξιφισμοί με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια, ωστόσο στην εποχή που ζούμε, έχει σημασία να δούμε λίγο την… ουσία. Μπορεί ο πρωθυπουργός να έχει κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να «νοικοκυρέψει» τα της Νέας Δημοκρατίας, όπως η ίδια αναφέρει στην ανακοίνωσή της, αλλά τα δανεικά… αυξάνουν!

Λόγω των τόκων; ΟΚ, λόγω των τόκων, αλλά η αύξηση του χρέους κατά σχεδόν 120 εκατομμύρια (στα 342 εκατ.) μέσα σε τέσσερα χρόνια δείχνει ότι τα δάνεια δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι τόκοι στο μεγαλύτερο μέρος κεφαλαιοποιούνται…

Αν μάλιστα προσέξουμε, πάλι από την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ότι «οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν από 9 εκατ. το 2015, σε 3,1 εκατ. το 2020», ενώ οι τόκοι μόνο για το 2020 ήταν… 38 εκατ. ευρώ, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι εδώ «έχει φάει η φακή το λάδι» πολύ καιρό τώρα.

Σε περίοδο λοιπόν που αρχίζουν οι πλειστηριασμοί και ο κάθε κατεργάρης καλείται να κάτσει στον… πάγκο του, προκύπτει το εύλογο σε κάθε πολίτη ερώτημα: Πότε και πώς πτωχεύει ένα… κόμμα; Ή μήπως δεν πτωχεύει επειδή είναι κόμμα;

ΥΓ: Τα ίδια συμβαίνουν και με το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, τα χρέη του οποίου αυξάνονται με ανάλογους ρυθμούς, αλλά η εκλογική επιρροή του, ως γνωστόν, δεν έχει καμία σχέση με αυτή της Νέας Δημοκρατίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την κρατική επιχορήγηση.

 

ΕΦΟΡΙΑ: Δεν συνιστά είδηση ότι κάθε καλοκαίρι οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ τρέχουν σαρωτικούς ελέγχους σε όλη την αγορά, εστιάζοντας στο αγαπημένο σπορ των φοροφυγάδων, τη μη έκδοση αποδείξεων. Και φέτος τα ίδια θα γίνουν, με μπαράζ ελέγχων σε όλη την επικράτεια και έμφαση στις τουριστικές περιοχές.

Η στήλη μαθαίνει, όμως, πως έχει πέσει στο τραπέζι και ένα σχέδιο εκτεταμένων ελέγχων στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων.

Υπάρχουν ενδείξεις πως τόνοι φρούτων και λαχανικών φεύγουν «μαύρα» από την Ελλάδα για άλλες αγορές. Θα υπάρξει συνδρομή και από άλλες υπηρεσίες και οι έλεγχοι, αναφέρουν πληροφορίες, θα είναι εκτεταμένοι.
Στις εθνικές οδούς, στα τελωνεία, ενδεχομένως και στα χωράφια…

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ: Όλοι εναντίον όλων. Αυτή η φράση θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον διαγωνισμό για τις ταυτότητες, όπου ενστάσεις έχουν καταθέσει τόσο αυτοί που έμειναν εκτός από την επόμενη φάση του διαγωνισμού όσο και όσοι πέρασαν!

Η επιτροπή του μεγάλου, αξίας 515 εκατ. ευρώ, διαγωνισμού έχει ξεκινήσει να εξετάζει τις ενστάσεις αλλά τηρεί σιγή ιχθύος ως προς το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Οι προσφυγές κατατέθηκαν αφού πρώτα επιτράπηκε όλοι οι συμμετέχοντες (αποκλεισμένοι και μη) να έχουν πρόσβαση στις τεχνικές προσφορές των άλλων υποψηφίων.

Ακόμα πάντως και αν η Επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και προσφυγές στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) ή ακόμα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Όπως όλα δείχνουν, αυτός ο διαγωνισμός θα εξελιχθεί σε… σίριαλ. Το πόσα επεισόδια θα παιχτούν, θα εξαρτηθεί (και) από τις διαθέσεις των συμμετεχόντων, δεδομένου του μεγέθους αλλά και της σημασίας του.

Εν αναμονή…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v