Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 18 2021

Πειραιώς: Όταν η τιμή-στόχος τρώει τον... αναλυτή - Σφηνάκια για AS Company και Space Hellas

Πειραιώς: Όταν η τιμή-στόχος τρώει τον... αναλυτή - Σφηνάκια για AS Company και Space Hellas

SPACE HELLAS-PROTERGIA: Διεύρυνση δραστηριοτήτων για το δίκτυο της Spacephone (της εισηγμένης Space Hellas, καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση στην επαρχία), καθώς πέρα από προϊόντα τηλεφωνίας-τηλεπικοινωνιών, προωθεί πλέον και συνδρομές της ενεργειακής εταιρείας Protergia, του ομίλου Μυτιληναίος.

Για να γίνει αυτό, η χθεσινή γενική συνέλευση της Space Hellas ψήφισε την επέκταση του σκοπού-αντικειμένου της εταιρείας σε δραστηριότητες υπηρεσιών marketing.

 

AS COMPANY: Όταν τον φετινό Απρίλιο δημοσίευε τα ετήσια αποτελέσματα του 2020, η AS Company είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να μοιράσει φέτος στους μετόχους της 0,07 ευρώ ανά τίτλο, μέσω επιστροφής κεφαλαίου.

Στη συνέχεια ωστόσο, η διοίκηση άλλαξε γνώμη και έτσι στην επικείμενη ετήσια τακτική γενική συνέλευση της 25ης Ιουνίου θα «πάρει πίσω» την επιστροφή κεφαλαίου του 0,07 ευρώ και θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος ύψους 0,08372537 ευρώ ανά μετοχή (το 60% των περυσινών καθαρών κερδών), ποσό που θα είναι στην πράξη ελαφρά αυξημένο λόγω της ύπαρξης ιδίων μετοχών που δεν δικαιούνται μέρισμα.

Με βάση το χθεσινό κλείσιμο της ΑΣΚΟ (2,31 ευρώ), προκύπτει μια μερισματική απόδοση της τάξεως του 3,62%.

ΥΓ: Καθόλου άσχημα μετά από μια χρήση που χαρακτηρίστηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας στο εμπόριο. Άλλωστε η AS Company είναι εταιρεία “net cash”, οπότε έχει την ευχέρεια σημαντικών χρηματικών διανομών.

 

GOLDMAN SACHS: Με ειδικό report της η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs έκανε γνωστό ότι μεταφέρει σε νέο αναλυτή την κάλυψη των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, λόγω άμεσης αποχώρησης της αναλύτριας που τις κάλυπτε έως σήμερα. 

Η μεταφορά της κάλυψης των εγχώριων μετοχών δεν είναι γνωστό αν σχετίζεται με την... γκάφα στην προηγούμενη ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας και η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έδινε ανοδικό περιθώριο 1.062% στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και τιμή-στόχο τα 17,49 ευρώ ανά μετοχή, λίγες ημέρες μάλιστα μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την είσοδο των νέων μετοχών της τράπεζας προς διαπραγμάτευση στο ταμπλό του ΧΑ, έκδοση στην οποία ήταν και σύμβουλος εκδοσης.

Ως είθισται, τις επόμενες ημέρες θα δούμε ένα νέο πολυσέλιδο report από την επενδυτική τράπεζα, όπου ο νέος αναλυτής θα δώσει το στίγμα του για το πώς βλέπει τις εγχώριες τραπεζικές μετοχές, τις εξελίξεις τους και εντέλει τις νέες συστάσεις και τις τιμές-στόχους τους. Ποντάρουμε σε γενναίες αυξήσεις τιμών-στόχων...

Για την ώρα, πάντως, οι τιμές-στόχοι είναι: Alpha Bank, σύσταση αγοράς και τιμή-στόχος 1,12 ευρώ ανά μετοχή και αρνητικό περιθώριο ανόδου 3%, Εθνική Τράπεζα, καμία σύσταση ή τιμή-στόχος, Eurobank, ουδέτερη σύσταση και τιμή-στόχος το 0,65 ευρώ με αρνητικό περιθώριο 25% από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό του ΧΑ, Τράπεζα Πειραιώς, ουδέτερη σύσταση και τιμή-στόχος 1,47 ευρώ και αρνητικό περιθώριο μεταβολής 6%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v