Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 17 2021

Ναυπηγεία και φρεγάτες, κότες και… αβγά - «Σκόντο» στα κορωνοτέστ υπέρ του τουρισμού

Ναυπηγεία και φρεγάτες, κότες και… αβγά - «Σκόντο» στα κορωνοτέστ υπέρ του τουρισμού

ΦΡΕΓΑΤΕΣ και ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ: Τα βρετανικά ναυπηγεία Babcock, κατασκευαστές της φρεγάτας Τύπου 31, επιβεβαίωσαν τελικά την παρουσία τους στην αμυντική έκθεση της Αθήνας, λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξή της.

Η ηχηρή... απουσία τους από τη σχετική λίστα είχε σημειωθεί, και από τη στήλη, αφού ήταν γνωστό το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, όπου προσφέρουν το σχέδιο Arrowhead. Πρόσφατα, δε, φέρονται να εκδήλωσαν «σοβαρό» (σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές) ενδιαφέρον και για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η αλήθεια είναι ότι η στήλη δυσκολεύεται να τους δει ως συμμετέχοντες σε ένα διαγωνισμό που προβλέπεται να έχει κατακυρωθεί πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τις φρεγάτες. Οπότε εικάζει ότι το σοβαρό «ενδιαφέρον» θα εκδηλωθεί σε δεύτερη φάση (προς τον όποιο πλειοδότη), εάν και εφόσον η Babcock κερδίσει τον διαγωνισμό για τα πολεμικά πλοία.

Οφείλουμε πάντως να σημειώσουμε ότι η υπόθεση φρεγάτες-ναυπηγεία αρχίζει να θυμίζει το γνωστό «η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;», με τα δύο project να καταγράφουν παράλληλες καθυστερήσεις (σημειώστε ότι τώρα ακούγεται ότι μπορεί να... τραβήξει και ο διπλός διαγωνισμός -μην ξεχνάμε και το παρακείμενο ακίνητο -για τον Σκαραμαγκά), χωρίς ακόμη να έχει ξεμπλέξει και το κουβάρι με τα χρέη της Ελευσίνας.

Και κάπως έτσι, μια πολύ σοβαρή διαδικασία για τα συμφέροντα της χώρας έχει αρχίσει να θυμίζει τραγέλαφο!

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται τα υπουργεία Τουρισμού και Υγείας για τη διευθέτηση κρίσιμων θεμάτων που άπτονται των διαδικασιών εισόδου των τουριστών στη χώρα μας και όχι μόνο…

Το υπουργείο Τουρισμού περιμένει από μέρα σε μέρα το «πράσινο» φως από την αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την εξομοίωση των rapid tests με τον μοριακό έλεγχο (PCR), με στόχο τη μείωση του κόστους των τεστ στα οποία θα πρέπει να υποβληθεί ένας ξένος για να ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Αυτό το... σκόντο εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος, σε μία περίοδο κρίσιμη για την πορεία της σεζόν, μετά και την παράταση των περιοριστικών μέτρων.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι επίκειται τις επόμενες ημέρες διάταξη του υπουργείου Υγείας, βάσει της οποίας οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να κάνουν rapid test σε τουρίστες.

Η κίνηση έχει στόχο να διευκολύνει τη διαδικασία επιστροφής των ταξιδιωτών στις χώρες τους, αφού ακόμη και οι φαρμακοποιοί σε μικρούς προορισμούς, όπου δεν υπάρχει κάποιο εργαστήριο, θα μπορούν να παίρνουν δείγμα από τους επισκέπτες…

 

MOTOR OIL: Εχει σοβαρούς λόγους να χαμογελά η διοίκηση της εταιρείας. Η λήξη του lockdown και η επαναφορά του κόσμου στις συνήθειές του αυξάνουν τη ζήτηση στα καύσιμα και ενισχύουν τα μεγέθη της.

Και μπορεί τα μακροοικονομικά της χώρας να μην παρουσιάζουν δυνατές επιδόσεις λόγω της πανδημίας, είπε ο Πέτρος Τζαννετάκης, μιλώντας χθες στους αναλυτές, όμως, επιφύλαξε καλά λόγια για την κυβέρνηση.

Εργάζεται σκληρά για την ανάκαμψη της οικονομίας, είπε, όπως και για την ενίσχυση της ταχύτητας των εμβολιασμών. Κι αυτό επιδρά στην ψυχολογία του κόσμου και στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, κατέληξε.

Μακάρι, λέει η στήλη, και να μην υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v