Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2021

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, οι μαϊμούδες και το… ράφι - Πώς προσπέρασε τον γάμο του εφοπλιστή

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, οι μαϊμούδες και το… ράφι - Πώς προσπέρασε τον γάμο του εφοπλιστή

CRETA FARMS: Μέσω εξωδίκων συνεχίζεται η «επικοινωνία» στην Creta Farm. Στην παρούσα φάση, βολές ανταλλάσσουν ο πρώην μέτοχος της εταιρείας Κωνσταντίνος Δομαζάκης και η νέα διοίκηση, με επικεφαλής τον επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίο.

Ο κ. Δομαζάκης απάντησε με εξώδικο στο εξώδικο της διοίκησης της Creta Farm (της περασμένης Παρασκευής), η οποία τον καλούσε να ανακαλέσει «τις συκοφαντίες και τις ανυπόστατες πληροφορίες σε βάρος της εταιρείας», στο πλαίσιο της αίτησης που κατέθεσε για ακύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Ο κ. Δομαζάκης, από την πλευρά του, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την αίτηση ακύρωσης, αν πράγματι έχουν διατεθεί κεφάλαια 20 εκατ. ευρώ στην εταιρεία, αν δόθηκε ενδιάμεση χρηματοδότηση από το νέο μέτοχο 2 εκατ. ευρώ τον 2/2020, αν έχει εξοφληθεί κατά τα προβλεπόμενα η ενδιάμεση χρηματοδότηση των τραπεζών ύψους 6 εκατ. ευρώ, αν έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται τα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Απαριθμεί δε συνολικά 13 «αν»!

 

ΦΕΤΑ: Συμπληρώνεται τρίμηνο από το ξέσπασμα της κρίσης με την υπόθεση της νοθείας στη φέτα και ακόμη το θέμα δεν έχει κλείσει.

Μιλάμε για ένα προϊόν που δέχεται σκληρό ανταγωνισμό στις διεθνείς αγορές. Είναι η ναυαρχίδα των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ, «σημαία» για τις εξαγωγές μας, ενώ η υπόθεση παραποιημένου προϊόντος ξεκίνησε από αλυσίδα λιανεμπορίου της Γερμανίας, της χώρας που αποτελεί τον καλύτερο πελάτη για τις ελληνικές εξαγωγές.

Θυμίζουμε ότι η είδηση για τη διακίνηση νοθευμένης φέτας σε γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ έγινε γνωστή στην Ελλάδα επισήμως στις 20 Μαρτίου, όταν το ΥπΑΑΤ ανακοίνωσε ότι διεξάγονται σχετικές έρευνες, ενώ μια μέρα νωρίτερα είχε εκδώσει ανακοίνωση η Διεπαγγελματική Φέτας.

Στη Γερμανία, οι αρχές κινήθηκαν ταχύτατα και είχαν εκδώσει σε χρόνο λίγων ημερών σχετικό πόρισμα.
Στην Ελλάδα, στις 17 Ιουνίου, η πιστοποίηση για την παραγωγή Φέτας ΠΟΠ επέστρεψε στη γαλακτοβιομηχανία Όμηρος, που την είχε στερηθεί από τα τέλη Μαρτίου, επιβλήθηκε η ποινή και έγιναν οι σχετικές βελτιώσεις στη γραμμή παραγωγής για την αποφυγή νέου βιομηχανικού λάθους.

Η υπόθεση όμως δεν έχει τελειώσει. Εκκρεμεί η αξιολόγηση καταγγελιών για τα ισοζύγια γάλακτος, ενώ κριτική ασκείται και για το νομικό πλαίσιο, με τη Διεπαγγελματική Φέτας να ζητά εξηγήσεις ως προς το γιατί δεν ελήφθη απόφαση για την υπόθεση με βάση το νόμο Βορίδη (838/51008/2019).

Το θέμα πάντως έχει φτάσει μέχρι το Μαξίμου. Χαρακτηριστική η αποστροφή του πρωθυπουργού την περασμένη εβδομάδα από τα Ιωάννινα: αν νοθεύουμε τα προϊόντα, τότε προφανώς ο κερδισμένος είναι αυτός ο οποίος παρουσιάζει το προϊόν του ως κάτι το οποίο δεν είναι. Οι “μαϊμούδες” είναι για τους ζωολογικούς κήπους, δεν είναι για τα προϊόντα τα οποία βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ, είτε μιλάμε για τα ελληνικά είτε για τα ξένα.

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Στο Πάπιγκο τον περίμεναν, στην Τήνο βρήκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα προηγούμενα 24ωρα και εξηγούμαστε: Με αφορμή την επίσκεψή του στα Ιωάννινα το πρωί της Παρασκευής, οι φήμες ήθελαν τον πρωθυπουργό να τη συνδυάζει με την παρουσία του στον γάμο του εφοπλιστή Αντώνη Λαιμού με την εκλεκτή της καρδιάς του Φωτεινή Αράπογλου.

Τα σενάρια τελικά δεν επαληθεύτηκαν και ο κ. Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα βρέθηκαν την επόμενη μέρα, το Σάββατο, στην παραθεριστική κατοικία τους στην Τήνο. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός απόλαυσε το μπάνιο του σε γνωστή παραλία του νησιού, όπου συνομίλησε με άλλους λουόμενους και δεν χάλασε το χατίρι σε δύο μικρά κορίτσια και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Οι στιγμές χαλάρωσης του κ. Μητσοτάκη διήρκεσαν πάντως ως το απόγευμα της Κυριακής, οπότε και επέστρεψε στην Αθήνα, καθώς χθες, Δευτέρα, μετέβη για επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v