Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2021

Σύννεφα... Δέλτα πάνω από τον τουρισμό - Η επένδυση του Κ. Κανάρογλου στην κάνναβη

Σύννεφα... Δέλτα πάνω από τον τουρισμό - Η επένδυση του Κ. Κανάρογλου στην κάνναβη

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Δεν πέρασαν παρά λίγες εβδομάδες από την ψήφιση του νόμου που βελτιώνει το πλαίσιο στην αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης.

Θυμίζουμε ότι ήταν από τις λίγες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες «τα βρήκαν» κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με χαρακτηριστική στιγμή την αναγνώριση από τον Άδωνι Γεωργιάδη της θετικής συμβολής που είχε ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην προσπάθεια να νομοθετηθεί η φαρμακευτική κάνναβη και να ανοίξει η ελληνική αγορά.

Οπως φαίνεται, εκτός από συναίνεση το νομοσχέδιο δημιουργεί και... χρήμα. Οι εγκρίσεις για νέες μονάδες έχουν ξεπεράσει τις 100 και το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο.

Μεταξύ άλλων, πράσινο φως για επένδυση στον Ορχομενό της Βοιωτίας έλαβε και η Canna Innovative Products, εγχείρημα του Κωνσταντίνου Κανάρογλου, που ανήκει στην τρίτη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης Cana Laboratories, φαρμακευτικής εταιρείας που ίδρυσε ο παππούς του το 1928.

Από το 2017 αναζητά ενεργά ευκαιρίες στην αγορά της ιατρικής κάνναβης. Προ ημερών εγκρίθηκε επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ για μονάδα παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων (επεξεργασία και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης) από την εταιρεία του.

Η μονάδα θα παράγει τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, κατόπιν απόκτησης από τον ΕΟΦ άδειας δυνατότητας παραγωγής και αντίστοιχης ειδικής έγκρισης κυκλοφορίας.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ακόμα δεν ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι και εξελίσσεται σε πραγματικό ναρκοπέδιο. Η μία μετά την άλλη, χώρες της Ευρώπης σπεύδουν να βάλουν περιορισμούς στις αφίξεις από τη Μεγάλη Βρετανία, μια από τις μεγαλύτερες πηγές… συναλλάγματος για τον ευρωπαϊκό Νότο. Αιτία, η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα που έχει κυριαρχήσει στη χώρα.

Τα τελευταία 24ωρα, η Ιταλία ανακοίνωσε υποχρεωτικά καραντίνα πέντε ημερών για όσους φτάνουν από το νησί. Το Βέλγιο απαγορεύει τις αφίξεις σε όσους δεν είναι Ευρωπαίοι πολίτες και επιβάλλει καραντίνα στους τελευταίους.

Βλέπετε στην Πορτογαλία, τη μόνη χώρα που κατηγοριοποιήθηκε ως «πράσινη» από το Λονδίνο και δέχτηκε χιλιάδες επισκέπτες, τώρα υπάρχει έξαρση της πανδημίας, με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει ήδη κυριαρχήσει.

Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει η βρετανική κυβέρνηση τις αλλαγές στο περιβόητο «σύστημα φανάρι» που κατηγοριοποιεί τις χώρες σε «πράσινες», «πορτοκαλί» και «κόκκινες».

Λέτε αίφνης να μας θέλουν οι Βρετανοί και… να μην τους θέλουμε εμείς;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v