Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 13 2021

Πανδημία: Η συγγνώμη και το… καμπανάκι - Η απόδοση του ΔΕΔΔΗΕ και το... βαρύ βιογραφικό στην ElvalHalcor

Πανδημία: Η συγγνώμη και το… καμπανάκι - Η απόδοση του ΔΕΔΔΗΕ και το... βαρύ βιογραφικό στην ElvalHalcor

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Συγγνώμη ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρούτε, καθώς μετά τον σχεδόν… οκταπλασιασμό κρουσμάτων μέσα σε μία εβδομάδα, αναγκάστηκε να επαναφέρει μέτρα που είχε προσφάτως καταργήσει σε ό,τι αφορά την εστίαση και τη διασκέδαση.

Eμείς έως στιγμής έχουμε… υπερπενταπλασιασμό του εβδομαδιαίου μέσου όρου των κρουσμάτων, σε σχέση με το χαμηλό των 377 κρουσμάτων στις 26 Ιουνίου, αλλά απέχουμε ακόμη από το «να γίνουμε Ολλανδία». Ήδη η αύξηση έκανε «όνειρο απατηλό» τη λειτουργία «μεικτών χώρων» εστίασης και αναψυχής.

Κατά την άποψη της στήλης όμως, τα τεκταινόμενα στην Ολλανδία (που έχει παραπλήσια ποσοστά εμβολιασμού με την Ελλάδα) σαφώς χτυπάνε «καμπανάκι», ιδίως μετά το χθεσινό διχίλιαρο στα κρούσματα.

Διότι τέτοιο νούμερο κρουσμάτων, ημέρα Δευτέρα, είχαμε να δούμε από τον Μάιο!

Αξιοσημείωτο ότι η επιδείνωση αντικατοπτρίζεται ήδη και στις νοσηλείες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρεί ευλαβικά στο διάστημα της πανδημίας η ομάδα περί τον @nyrros στο Twitter, οι εισαγωγές ξεπέρασαν τα εξιτήρια σε μέσους όρους επτά ημερών, για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες (65 έναντι 57 κατα μέσο όρο επτά ημερών), ενω μόνο χθες είχαμε 85 νέες εισαγωγές

Κι αν συνεχίσουμε με ρυθμούς αύξησης της τάξης του 160% από εβδομάδα σε εβδομάδα, όπως συμβαίνει τώρα, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ…

 

ΔEΗ-ΔΕΔΔΗΕ: Στο 6,7% όρισε η ΡΑΕ τον συντελεστή απόδοσης κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ για τη ρυθμιστική περίοδο 2021-24, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Με βάση την παραπάνω απόδοση και τα ρυθμιζόμενα assets, δικαιολογείται, σύμφωνα με αναλυτές, η εκτίμηση για EBITDA 410 με 450 εκατ. ευρώ, ετησίως, κατά την επόμενη 4ετία. Η σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA του νέου ΔΕΔΔΗΕ θα διαμορφωθεί πέριξ του 3x.

 

ELVALHALCOR: Θετική έκπληξη προκάλεσε στους «γνωρίζοντες» η ένταξη του κ. Γιώργου Λακκοτρύπη στο νέο Δ.Σ. της ElvalHalcor.

Το βιογραφικό του κ. Λακκοτρύπη είναι «βαρύ», καθώς εκτός από υπουργός Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας στην Κύπρο, έχει διατελέσει μεταξύ άλλων μέλος Δ.Σ. στην κυπριακή Δημόσια Εταιρεία Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), στον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων, ενώ ξεκίνησε ως CEO της Microsoft σε κυπριακό και ευρύτερα περιφερειακό επίπεδο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v