Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 14 2021

Ο Αδωνις και το… κακό μας ριζικό *Τα σενάρια για ΣΙΔΜΑ-Μπήτρο *Σε θέση μάχης για Super League ο ΟΤΕ

Ο Αδωνις και το… κακό μας ριζικό *Τα σενάρια για ΣΙΔΜΑ-Μπήτρο *Σε θέση μάχης για Super League ο ΟΤΕ

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Ούτε λίγο ούτε πολύ, τη λανθασμένη πληροφόρηση αλλά και την… κακή μας μοίρα επικαλέστηκε χθες για την έξαρση της πανδημίας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα για τη λειτουργία της εστίασης, τα οποία είναι διαφορετικά από ό,τι ανακοίνωσε στις 29 Ιουνίου.

Μάλιστα ο υπουργός αποκάλυψε, μάλλον άθελά του, ότι όταν παγκοσμίως φούντωνε η μετάλλαξη Δέλτα, η κυβέρνηση πίστευε ότι η πανδημία στην Ελλάδα έμπαινε σε φάση… ύφεσης, με συνέπεια, τώρα να μας γράφουν και οι ξένες εφημερίδες!

Όπως είπε ο υπουργός, «όταν προ δύο εβδομάδων με τον κύριο Γεραπετρίτη κάναμε τις ανακοινώσεις για τον τρόπο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστιάσεως και διασκεδάσεως και είχαμε προτείνει τη λειτουργία και την επιλογή μικτών και αμιγών χώρων, ο μέσος όρος κρουσμάτων ημερησίως πλησίαζε τα 500 με πτωτικές τάσεις.

Οι αποφάσεις, λοιπόν, που ελήφθησαν τότε είχαν ως κεντρική βάση πληροφόρησης ότι η πανδημία μέσα στο καλοκαίρι θα ήταν σε φάση ύφεσης και θα είχαμε τον χρόνο για να πείσουμε ευκολότερα την κοινωνία να προχωρήσει στον εμβολιασμό».

Και στα δύο, δηλαδή ως προς την πορεία της πανδημίας και τον εμβολιασμό, η κυβέρνηση έπεσε πολύ έξω, γι' αυτό και ο κ. Γεωργιάδης ρίχνει τις ευθύνες στη… μοίρα.

«Δυστυχώς -συνέχισε ο υπουργός-, τη ζωή δεν την παίρνεις όπως θα ήθελες να είναι, αλλά όπως έρχεται. Στο ενδιάμεσο αυτό διάνυσμα των δύο εβδομάδων, η εικόνα της πανδημίας άλλαξε, όπως όλοι γνωρίζετε, τα ημερήσια κρούσματα διαρκώς αυξάνονται και αρχίζει και η Ελλάδα να αναφέρεται στον διεθνή Τύπο ως μία από τις χώρες που έχει έξαρση της πανδημίας».

Κοινώς, μας πήρανε και χαμπάρι…

ΥΓ: Εμάς πάντως μας κάνει εντύπωση πώς ενώ υπήρχε το προηγούμενο της βρετανικής μετάλλαξης που κυριάρχησε την άνοιξη και ενώ είχαν χτυπήσει τα «καμπανάκια» ήδη από τον Απρίλιο, ουδείς από την κυβέρνηση φαίνεται να το αντιλήφθηκε εγκαίρως...

 

OTE: Σε δυναμική διεκδίκηση της ελληνικής Super League προχωρά ο ΟΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Cosmote TV διεκδικεί συμφωνίες με κάθε μία από τις ομάδες, προκειμένου να αναλάβει την προβολή των αγώνων τους.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία φαίνεται να διαπραγματεύεται με τους Big-4 (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός), οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευθούν μόνοι τους τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια, θεωρώντας πως θα καρπωθούν μεγαλύτερο ποσοστό.

Ωστόσο Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος δεσμεύονται με συμβόλαιο με τη Nova για έναν ακόμη χρόνο και αν το σπάσουν, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά.

Διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει τόσο η NOVA όσο και η Cosmote TV και με τις υπόλοιπες επτά ομάδες, προκειμένου να ολοκληρώσουν το «μπουκέτο» του αθλητικού τους περιεχομένου.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις καθώς το πρωτάθλημα αρχίζει τον επόμενο μήνα και ο χρόνος πιέζει.

Το γεγονός μάλιστα ότι η Nova φαίνεται να κερδίζει τους αγώνες της Premier League (αγγλικό πρωτάθλημα) μετά το 2022 κάνει ακόμα πιο ασφυκτική την ανάγκη της Cosmote TV να «κερδίσει» όσον το δυνατόν περισσότερους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Την αλλαγή πορείας για την Cosmote TV, η οποία απείχε από το ελληνικό πρωτάθλημα, προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος, πρόσφατα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League.

 

ΣΙΔΜΑ-Μπήτρος: Παρά τη χθεσινή τους υποχώρηση, ιδιαίτερα «ζεστές» έχουν παρουσιαστεί στο ταμπλό του ΧΑ οι μετοχές των Μπήτρος και ΣΙΔΜΑ κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Έτσι, από την 1η Ιουνίου έως και χθες, η πρώτη έχει γράψει κέρδη 83% (από 0,322 σε 0,59 ευρώ) και η δεύτερη 99% (από 0,846 σε 1,68 ευρώ).

Πολλοί έσπευσαν να υποθέσουν ότι «έκλεισε» τελικά με τις πιστώτριες τράπεζες η αναδιάρθρωση των δανείων της Μπήτρος, η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει και ένα αξιοσημείωτο «κούρεμα» υποχρεώσεων. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του Euro2day.gr, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα και είναι αμφίβολο αν θα βγει «λευκός καπνός» πριν τις διακοπές του Αυγούστου.

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις της ΣΙΔΜΑ (η Μπήτρος Συμμετοχών κατέχει το 25% των μετοχών της τελευταίας) θα κλείσουν με υψηλά κέρδη και θετική καθαρή θέση.

ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ: Η στήλη ενημερώθηκε από σοβαρή πηγή πως εισηγμένη εταιρεία οφείλει στην ΕΧΑΕ γύρω στα 1.500 ευρώ από την υποστήριξη διεξαγωγής γενικής συνέλευσης μέσω τηλεδιάσκεψης και τώρα απειλείται πως αν δεν καταβάλει άμεσα το ποσό, την επόμενη φορά θα… «φάει πόρτα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v