Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 4 2021

Μάχη για τα αδιάθετα στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ-Η τέως βουλευτής που έγινε σύμβουλος και συγκρίσεις που… τρομάζουν

Μάχη για τα αδιάθετα στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ-Η τέως βουλευτής που έγινε σύμβουλος και συγκρίσεις που… τρομάζουν

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με σημαντική υπερκάλυψη αναμένεται να ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, αν λάβουμε υπόψη τόσο τη ζήτηση για τυχόν αδιάθετες μετοχές και την προεγγραφή για δικαιώματα.

Η Reggerborgh είχε ενημερώσει από νωρίς ότι θα καλύψει τυχόν αδιάθετα έως του ποσού των 16 εκατ. ευρώ. Η πλευρά Greenhill τελικώς επιβεβαίωσε επίσης χθες αφενός τη συμμετοχή της στην αύξηση, αλλά και την απόκτηση επιπλέον δικαιωμάτων από την αγορά, αιτούμενη δε και τυχόν αδιάθετα (έως 10.000.000 μετοχές) από το Δ.Σ. της Ελλάκτωρ. Ταυτόχρονα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για υψηλή ζήτηση και από τους μετόχους μειοψηφίας.

Η τελική κατανομή των ποσοστών ωστόσο αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Παρασκευή 6 Αυγούστου κατά την προκαθορισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ελλάκτωρ, όπου θα κατανεμηθούν τελικώς τα ποσοστά.

Οπότε μένει να φανεί πως θα μετρηθούν οι δυνάμεις μετά το Δ.Σ. της Παρασκευής ανάμεσα σε Reggerborgh και Greenhill.

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ένα μόλις μήνα έμεινε χωρίς… ένσημα η τέως βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Ελένη Σούκουλη. Η πρώην γαλάζια αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος που θεωρείται «προεδρική» και είχε χάσει τη βουλευτική έδρα της με απόφαση του εκλογοδικείου τον περασμένο Ιούνιο, πλέον είναι σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα χωροταξίας.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε με κάθε επισημότητα από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο υπενθυμίζει πως η κυρία Σούκουλη εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός από το 1998 και ως ιδιώτης επιστημονικός συνεργάτης έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον τομέα της παρακολούθησης ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων.

Όσο για τη θέση της στη Βουλή, δύο χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019, πήρε ο Κώστας Κόλλιας, ο οποίος -σε εσωκομματικό επίπεδο- θεωρείται φίλα προσκείμενος στους πρώην πρωθυπουργούς, Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά, παρά στο σημερινό πρόεδρο της κυβερνώσας παράταξης και πρωθυπουργό.

Κανείς δεν χάνεται...

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Τον λογαριασμό από την αύξηση των κρουσμάτων καταλαβαίνουμε βλέποντας το σερί από τα χτυπήματα που δέχεται ο κλάδος, από τα περιοριστικά μέτρα. Η αρχή έγινε με τη Ρουμανία (καραντίνα για ανεμβολίαστους που επιστρέφουν από την Ελλάδα), ακολούθησαν οι ΗΠΑ (σύσταση αποφυγής ταξιδιών) και τη σκυτάλη πήρε το Ισραήλ (καραντίνα ανεξάρτητα από το εάν είναι κάποιος εμβολιασμένος ή όχι).
Είναι σε σημαντικό βαθμό το τίμημα των καθυστερήσεων στους εμβολιασμούς. Μια σύγκριση με τον «ανταγωνισμό» δίνει την εικόνα.

Η Ελλάδα, λοιπόν, σύμφωνα με το ECDC, στη σχετική κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων βρίσκεται στη 16η θέση, με ποσοστό 56,8%, αρκετά πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της σε τουριστικό επίπεδο. Η Μάλτα έχει με ποσοστό 84,8% και η Ισπανία, η βασική ανταγωνίστριά μας, καταλαμβάνει την 6η θέση με ποσοστό 65,5%. Στη 14η θέση βρίσκεται η γειτονική Ιταλία (59,8%), έπεται η Γαλλία (59,5%).

Στην αντίστοιχη κατάταξη των χωρών με το υψηλότερο ποσοστό των πολιτών που έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου η Ελλάδα βρίσκεται στη 19η θέση, με ποσοστό 63,4%.

Πάλι πίσω από βασικούς ανταγωνιστές...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v