Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 27 2021

Κληρώνει... Σάββατο για ΔΕΔΔΗΕ *O Βαρβαρέσος και οι κινήσεις στο ταμπλό - Γκρίνιες μετόχων στη Newsphone

Κληρώνει... Σάββατο για ΔΕΔΔΗΕ *O Βαρβαρέσος και οι κινήσεις στο ταμπλό - Γκρίνιες μετόχων στη Newsphone

ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Οι επιθετικές κινήσεις που παρατηρήθηκαν στις τελευταίες συνεδριάσεις στη μετοχή, με τους αγοραστές να σκουπίζουν ό,τι σχεδόν κινείται, αποτέλεσαν την αφορμή για συζητήσεις σχετικά με το αν τελικά πρόκειται να υπάρξει στρατηγικός επενδυτής που θα αποφασίσει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αποκτήσει την εταιρεία.

Πέρα όμως από τη διάθεση του στρατηγικού επενδυτή, ζητούμενο αποτελεί και το αν οι πιστωτές τελικά θα δεχτούν να προχωρήσουν σε σημαντικά κουρέματα και χρονικές μετακυλίσεις των απαιτήσεών τους.

Και αυτό γιατί το 2020 έκλεισε για την εισηγμένη νηματουργία με αρνητικά ίδια κεφάλαια 11,1 εκατ. ευρώ, δανεισμό άνω των 15 εκατ. ευρώ και επιπλέον με υποχρεώσεις προς προμηθευτές 18,2 εκατ. ευρώ, όταν οι πωλήσεις της χρονιάς είχαν διαμορφωθεί στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, η Βαρβαρέσος διαθέτει σύγχρονο παραγωγικό εξοπλισμό που μπορεί να παράγει ποιοτικά νήματα υψηλής προστιθέμενης αξίας, σε ένα διεθνές περιβάλλον που φέτος είναι ευνοϊκότερο για τον κλάδο της νηματουργίας (ζήτηση και τιμές) σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

 

ΔΕΔΔΗΕ: Σπάει το κεφάλι της η στήλη για να θυμηθεί αν συνέβη και σε άλλο διαγωνισμό η υποβολή των προσφορών να έχει οριστεί για τη μέρα του Σαββάτου. Το Χρηματιστήριο δεν λειτουργεί, οι εταιρείες επίσης παραμένουν κλειστές, άρα ως ημέρα το Σάββατο δεν προσφέρεται.

Γιατί άραγε η ΔΕΗ όρισε το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία υποβολής των οικονομικών προσφορών για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ; Εκτός κι αν έγινε κάποιο μπέρδεμα με τα ημερολόγια.

Ίσως να μην το πρόσεξαν. Ίσως να τους ξέφυγε. Πάσα εξήγηση δεκτή.

 

ΝEWSPHONE: Τουλάχιστον μία επιστολή διαμαρτυρίας από μετόχους μειοψηφίας έφτασε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με το εύλογο του τιμήματος της δημόσιας πρότασης, προκειμένου η Newsphone να βγει από το ταμπλό του ΧΑ και το 100% αυτής να περάσει στους βασικούς της μετόχους (ουκ ολίγα τα παλαιότερα σχετικά δημοσιεύματα του Euro2day.gr για το συγκεκριμένο θέμα).

Η ουσία είναι πως όσο και αν το θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες προτάσεις βελτιώθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια, εξακολουθεί να εμφανίζει μεγάλα κενά και έτσι το «δίκαιο του τιμήματος» να επαφίεται στον… πατριωτισμό των μεγαλομετόχων και όχι στη θεσμική θωράκιση της αγοράς.

Δυστυχώς…

 

ΘΡΑΚΗ: Βολές του πρώην βουλευτή Ροδόπης Γιώργου Πεταλωτή εναντίον της διακομματικής Επιτροπής που συστάθηκε πριν από περίπου 1,5 έτος για την ανάπτυξη της Θράκης (πρόεδρος η Ντόρα Μπακογιάννη).

Η Επιτροπή οφείλει να αυτοδιαλυθεί, υποστηρίζει ο κ. Πεταλωτής, εκτιμώντας ότι δεν έχει παραγάγει μέχρι σήμερα απτά αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v