Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 25 2021

Πώς θόλωσε το success story στους εμβολιασμούς - Η κίνηση της ΕΤΕ και το... σινιάλο της Βρετανίας

Πώς θόλωσε το success story στους εμβολιασμούς - Η κίνηση της ΕΤΕ και το... σινιάλο της Βρετανίας

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ: Λένε ότι όταν αγνοείς την πραγματικότητα, αυτή έχει την κακή συνήθεια να σε τιμωρεί. Η στήλη το θυμήθηκε αυτό με αφορμή τις ανακοινώσεις για τους περιορισμούς που θα επιβληθούν στους ανεμβολίαστους.

Ηταν ξεκάθαρο εδώ και καιρό πως παρότι η επιχείρηση «Ελευθερία» οργανώθηκε με άριστο τρόπο, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δεν πείστηκε να προχωρήσει στον εμβολιασμό. Σε αυτό το αποτέλεσμα συνέβαλαν και αποφάσεις που ελήφθησαν, όπως πιθανώς το ότι άνοιξε ο εμβολιασμός αποκλειστικά με AstraZeneca σε νέες ηλικίες και η απαγόρευσή του μετά από μερικές εβδομάδες σε αυτά ακριβώς τα γκρουπ.

Ισως να καλλιεργήθηκε και κάποιος εφυσυχασμός καθώς κυβερνητικά στελέχη πανηγύριζαν για την ταχύτητα με την οποία εξελίσσονταν οι εμβολιασμοί, λέγοντας ότι είμαστε κοντά στους πρώτους στην Ευρώπη. Η στήλη αλλά και το Euro2day.gr έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει ότι οι συγκρίσεις με άλλες χώρες της Ευρώπης δεν ευνοούν (ενδεικτικά ο ΧΑΜ στις 29 Ιουνίου, πολύ πριν δηλαδή τη θερινή ραστώνη).

Το σίγουρο είναι ότι θόλωσε το success story.

H προσγείωση στην πραγματικότητα ήρθε αυτή την εβδομάδα. Προχθές την αρχή έκανε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, που δήλωσε ότι «από τη σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -ειδικά με το ίδιο μέγεθος πληθυσμιακά και τη θέση, μεσογειακές χώρες- βλέπουμε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Χθες, ανακοινώνοντας τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ο Βασίλης Κικίλιας παραδέχτηκε ότι θέλουμε ακόμα ένα εκατομμύριο εμβολιασμένους για να φτάσουμε στα επίπεδα της Πορτογαλίας.

Βλέπετε, η Ελλάδα με βάση τα στοιχεία του ECDC βρίσκεται στην 21η θέση με κριτήριο τη μία δόση εμβολίου στους άνω των 18 ετών, με ποσοστό 65,1%, όταν η Πορτογαλία είναι τρίτη με 91,1% (πρωτεύει η Μάλτα και ακολουθεί η Ισλανδία).

Σε ό,τι αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους, είμαστε 16οι σε 28 χώρες με 62,4%. Η δε Πορτογαλία, 5η με 80,5% (προηγούνται Μάλτα, Ισλανδία, Ιρλανδία και Βέλγιο).

 

ΕΘΝΙΚΗ: Ακούγεται ότι η Εθνική Τράπεζα μετά και τις πρόσφατες καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια αποφάσισε να συνεχίσει επ’ αόριστον τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στη Λίμνη, αλλάζοντας τον προηγούμενο σχεδιασμό της.

Κίνηση με νόημα και ενισχυμένα αντανακλαστικά από τη διοικητική ομάδα της τράπεζας... 

  

ΛΟΝΔΙΝΟ: Ενα ακόμα δείγμα κανονικότητας στη Μεγάλη Βρετανία καθώς ξεκίνησαν ξανά οι αλλαγές φρουράς στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το δημοφιλές για τους τουρίστες θέαμα είχε ανασταλεί για 18 μήνες, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού θεατών. Με τη χαλάρωση των περιορισμών, όμως, η τελετή επανεκκίνησε.

Υπάρχει πάντως σύσταση στους θεατές να έχουν κάνει ένα τεστ πριν πάνε να παρακολουθήσουν το θέαμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v