Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 25 2021

Γιατί βλέπει νέα υψηλά η Μυτιληναίος - Ανοίγει ο δρόμος για ΓΕΚ Τέρνα και Motor Oil

Γιατί βλέπει νέα υψηλά η Μυτιληναίος - Ανοίγει ο δρόμος για ΓΕΚ Τέρνα και Motor Oil

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα ύψη εκτοξεύτηκε η τιμή του αλουμινίου στις διεθνείς αγορές. Εφτασε έως τις 2.636 δολάρια ο τόνος, έχοντας κάνει ράλι σχεδόν 30% φέτος.

Αναλυτές αποδίδουν την εξέλιξη στην ισχυρή ζήτηση σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και σε μια σειρά άλλους παράγοντες, όπως τα αυξημένα μεταφορικά κόστη, το κλείσιμο ορισμένων χυτηρίων αλλά και τους δασμούς που έχουν επιβάλει κάποιες χώρες.

Όπως είναι αναμενόμενο, τις εξελίξεις παρακολουθούν στενά οι επενδυτές. Ισως αυτό εξηγεί την άνοδο της μετοχής της Μυτιληναίος, που έφτασε χθες τα 16 ευρώ.

Τιμή που αποτελεί υψηλό 166 μηνών!

 

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - MOTOR OIL: Μετά και το -αναμενόμενο- πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ανοίγει πλέον ο δρόμος για την κατασκευή νέας μονάδας φυσικού αερίου από τη σύμπραξη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Motοr Oil Renewable Energy Μονοπρόσωπη Α.Ε.

Οι δύο εταιρείες θα συμμετέχουν ισόποσα (50-50) στην εταιρεία Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής Μονοπρόσωπη Α.Ε., η οποία κατέχει την άδεια παραγωγής για τη μονάδα συνδυασμένου κύκλου μικτής ισχύος 876,6 MW που θα γίνει στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, με προϋπολογισμό 375 εκατ. ευρώ.

Η στήλη πληροφορείται ότι δεν έχει αλλάξει το πλάνο, να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής ως τα τέλη του έτους, ώστε να τεθεί σε εμπορική λειτουργία το 2024.

Με τη μονάδα αυτή ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα αυξήσει το 2024 το σύνολο της θερμικής παραγωγής του στο 1,5 GW, ενώ και η Μotor Oil θα ενισχύσει το θερμικό χαρτοφυλάκιό της, καθώς σήμερα συμμετέχει με ποσοστό 35% στην Κόρινθος Power A.E., που λειτουργεί τη μονάδα φυσικού αερίου, ισχύος 436,6 MW, στην Κόρινθο. Το υπόλοιπο 65% της εταιρείας ανήκει στη Mytilineos.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v