Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 15 2021

Η HSBC η Eurobank και τα μπρoς-πίσω *Σφηνάκια για ΤΧΣ, Epsilon Net-Space Hellas και Μπήτρο

Η HSBC η Eurobank και τα μπρoς-πίσω *Σφηνάκια για ΤΧΣ, Epsilon Net-Space Hellas και Μπήτρο

HSBC: Ο διεθνής χρηματοπιστωτικός όμιλος προχωρά σε συμμάζεμα της παρουσίας του από αγορές με μικρό -για τα μεγέθη του- ενδιαφέρον. Μια από αυτές είναι και η ελληνική, με τη διαφορά ότι υπάρχει μεν η πρόθεση, δεν αποτελεί όμως και την πρώτη προτεραιότητα. Εξού και οι συζητήσεις με τη Eurobank μια ζεσταίνονται και μια κρυώνουν. Έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, αλλά η διαδικασία έχει πισωγυρίσματα.

Η στήλη πληροφορείται ότι ως προς το τίμημα δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά όπως σας είπαμε, το ζήτημα δεν είναι στις κορυφαίες προτεραιότητες του ξένου ομίλου.

Οπότε, δεν φαίνεται να είναι άμεσο το deal.

 

ΤΧΣ: Ολο και πιο κοντά έρχεται το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει θέματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς οι συζητήσεις με τους θεσμούς βαίνουν ή έφτασαν σε στάδιο ολοκλήρωσης. Το νομοθέτημα, ακούμε, θα ρυθμίζει θέματα που αφορούν στα δικαιώματα του Ταμείου αλλά και την ίδια τη δομή.

Δεν υπάρχει ωστόσο βιασύνη σε ό,τι αφορά την αποεπένδυση από τις συστημικές τράπεζες. Θα προηγηθεί η επιλογή συμβούλου, που θα εξετάσει και εισηγηθεί τις βέλτιστες λύσεις.

Μετά θα τρέξουν οι διαδικασίες.

 

EPSILON NET-SPACE HELLAS: Με μονοψήφιο P/E βάσει των φετινών αναμενόμενων κερδών απέκτησε το 80% της iQom η EpsilonSingularLogic, που ελέγχεται από τις εισηγμένες Epsilon Net και Sρace Hellas. Και αυτό όταν ο κλάδος της πληροφορικής τελεί σήμερα υπό διαπραγμάτευση στο ταμπλό του ΧΑ έναντι πολύ υψηλότερων πολλαπλασιαστών.

Πέραν αυτού, πρόκειται για μια ακόμη κίνηση των δύο εισηγμένων oμίλων προκειμένου να διευρύνουν την προσφερόμενη προϊοντική τους γκάμα.

Θέλουν να αποτελέσουν ένα σχήμα «All in One», μέσω του οποίου θα προσφέρονται συνολικές λύσεις προς τους πελάτες, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για τον κλάδο της πληροφορικής στις μέρες μας.

 

ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Συνεχίζεται, χωρίς προφανή λόγο, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, το σίριαλ της αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της Μπήτρος Συμμετοχών.

Το θέμα του κουρέματος μεγάλου ποσοστού των χρεών είχε ουσιαστικά συμφωνηθεί μεταξύ εισηγμένης και των πιστωτριών τραπεζών από πέρυσι, όταν η ΣΙΔΜΑ είχε απορροφήσει τη λειτουργική δραστηριότητα της Μπήτρος Μεταλλουργική (θυγατρική της Μπήτρος Συμμετοχών).

Η παρατηρούμενη «γραφειοκρατία» δεν ωφελεί κανέναν, ενώ αντίθετα καθυστερεί την εισηγμένη εταιρεία στο να σχεδιάσει την «επόμενη μέρα» της, λένε στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v