Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 13 2021

H κτηματαγορά δείχνει τα… δόντια της *Τα μηνύματα από ΗΠΑ για σχολεία και οι εμβολιασμοί-μαϊμού

H κτηματαγορά δείχνει τα… δόντια της *Τα μηνύματα από ΗΠΑ για σχολεία και οι εμβολιασμοί-μαϊμού

AKINHTA: Εντυπωσιακή επίδοση -εντός του περιβάλλοντος της πανδημίας- παρουσίασε στο α’ εξάμηνο του 2021 το πανελλαδικό δίκτυο της κτηματομεσιτικής RE/MAX, έχοντας βεβαίως μια χαμηλή βάση σύγκρισης, καθώς το α’ εξάμηνο του 2020 η αγορά ακινήτων αιφνιδιάστηκε από τα lockdown και την αργή προσαρμογή της δημόσιας διοίκησης σε ό,τι αφορά τη μεταβίβαση ακινήτων.

Πάντως παραμένει στοιχείο που δίνει εικόνα για τη ζήτηση, το γεγονός πως η RE/MAX κατέγραψε αύξηση στις πωλήσεις (σε αξία) του δικτύου της πανελλαδικά κατά 21,2%, ενώ αντίστοιχη ήταν και η αύξηση στον όγκο συναλλαγών (+20,7% στις πράξεις).

Η παραπάνω επίδοση έχει τη σημασία της, αν αναλογιστεί κανείς τη χαμηλή διενέργεια συναλλαγών της κατηγορίας Χρυσή Βίζα. Συνάδει δε με το ευρύτερο περιβάλλον στην αγορά του real estate, με τις αγορές logistics, γραφειακών χώρων και εξοχικών κατοικιών να παίρνουν την ανιούσα μέσα στο 2021.

 

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ: Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι αποκαλύψεις για εμβολιασμούς-μαϊμού στην Ελλάδα, αλλά μην ανησυχείτε. Δεν είναι μόνο εθνικό σπορ. Στη Ρουμανία, που η εμβολιαστική κάλυψη μετά βίας ξεπερνά το 25%, έχουν αποκαλυφθεί εκατοντάδες υποθέσεις με γιατρούς που χορηγούν πιστοποιητικά σε ανθρώπους που δεν ακούμπησε βελόνα.

Μάλιστα η πρακτική πήρε και όνομα: sink vaccinations, καθώς το εμβόλιο καταλήγει συνήθως στον νιπτήρα ή τη λεκάνη…

 

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΙΙ: Ενα στα τέσσερα νέα κρούσματα στις ΗΠΑ αφορά σε παιδιά, με 252.000 παιδιά και εφήβους να νοσούν την τελευταία εβδομάδα έναντι μόλις 8.000 τον Ιούνιο. H μετάλλαξη «Δέλτα» δείχνει τα δόντια της, τη στιγμή που ξεκινά σταδιακά η σχολική χρονιά και τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία μετά από 1,5 χρόνο.

Ηδη οι ειδικοί στις ΗΠΑ προειδοποιούν για «εθνική τραγωδία» και ζητούν περισσότερα μέτρα, με πρώτο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των εργαζομένων στις σχολικές δομές αλλά και των παιδιών άνω των 12 ετών.

Στην Ελλάδα σήμερα αρχίζει το crash test...

 

BREXIT: «Τελικά δικαιώθηκαν και οι δύο». Αυτό διαβάζουμε στον διεθνή Τύπο με αφορμή τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μεγάλη Βρετανία στην εφοδιαστική της αλυσίδα και τις ελλείψεις προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Στη χώρα λείπουν χιλιάδες οδηγοί φορτηγών καθώς πολλοί μετανάστες επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ και Βρετανοί εγκατέλειψαν το επάγγελμα λόγω πιεστικών ωραρίων και χαμηλών μισθών. Η πανδημία έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Οι εταιρείες σπεύδουν να προσφέρουν μπόνους και προνόμια για να βρουν προσωπικό και να ξεπεράσουν τα προβλήματα.

Τι αφορά, όμως, η δικαίωση; Τους οπαδούς του Brexit που έλεγαν ότι εκτός ΕΕ οι μισθοί θα είναι καλύτεροι. Και τους οπαδούς της παραμονής που έλεγαν ότι εκτός ΕΕ θα υπάρξουν ελλείψεις σε προϊόντα.

Πολλοί επιχειρηματίες, πάντως, συμπληρώνουν ότι η κυβέρνηση πέτυχε τη συμφωνία αποχώρησης, αλλά τους άφησε μόνους να αντιμετωπίσουν τις συνέπειές της…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v