Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 20 2021

Πικρά μαθήματα από το λουκέτο της City Insurance - Η αυτονόμηση της θυγατρικής Intralot Inc και η εξαγορά της Jumbo

Πικρά μαθήματα από το λουκέτο της City Insurance - Η αυτονόμηση της θυγατρικής Intralot Inc και η εξαγορά της Jumbo

CITY INSURANCE: Για το πολύ πιθανό «λουκέτο» της ρουμανικής ασφαλιστικής εταιρείας City Insurance και την έντονη αμφιβολία για το αν το fund I3CP του Mat Fairfield (σ.σ. αυτού που μέσω του Exin Group είχε εκθέσει κατάφωρα τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής) θα μπορούσε να βρει και να καταβάλει τα 150 εκατ. που ζητούσε ο τοπικός επόπτης, η στήλη σάς είχε ενημερώσει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το θέμα είναι ότι ο Ρουμάνος επόπτης ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της City Insurance και τώρα τίθεται μια σειρά ζητημάτων για την ελληνική αγορά, καθώς πάνω από εκατό χιλιάδες οχήματα είναι ασφαλισμένα στη συγκεκριμένη εταιρεία, με δέλεαρ το φθηνό τιμολόγιο.

Πρώτον, οι Έλληνες ασφαλισμένοι στη City Insurance είναι καλυμμένοι για έναν ακόμη μήνα, οπότε σύντομα θα πρέπει να απευθυνθούν σε άλλη εταιρεία προκειμένου να είναι νόμιμοι. Φυσικά, όσοι ασφαλίστηκαν τους τελευταίους μήνες για δωδεκάμηνης διάρκειας κάλυψη, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν το φθηνό τιμολόγιο, θα βρεθούν τελικά αρκετά ζημιωμένοι.

Δεύτερον, όσοι οδηγοί έχουν απαιτήσεις από τη City Insurance θα πρέπει να απευθύνονται πλέον στο Επικουρικό Κεφάλαιο του κλάδου οχημάτων προκειμένου να αποζημιωθούν, οπότε θα πρέπει να οπλισθούν με μεγάλη υπομονή («καλό κουράγιο»… που έλεγε και ο Όλι Ρεν).

Τρίτον, η ελληνική ασφαλιστική αγορά είδε και έπαθε να απαλλαγεί από τα «εγχώρια σαπάκια» των πτωχευτικών τιμολογίων στον κλάδο οχημάτων και τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί ουκ ολίγες φορές από «σαπάκια του εξωτερικού» που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με τη μορφή των ΕΠΥ (εταιρείες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών).

Τέταρτον, επειδή όλες οι ΕΠΥ δεν είναι σωστό να μπουν στο «ίδιο τσουβάλι», τα εγχώρια δίκτυα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών θα πρέπει να προσέχουν δύο και τρεις φορές με ποιες εταιρείες του εξωτερικού συνεργάζονται, καθώς οι πελάτες τους έχουν το συνήθειο… να μην ξεχνάνε, ιδίως όταν βλέπουν πως οι εταιρείες που τους πρότειναν, έβαλαν λουκέτο.

 

JUMBO: Το ποσό των 12,5 εκατ. ευρώ κατέβαλε, τον περασμένο Μάιο, η Jumbo προκειμένου να εξαγοράσει ακίνητο επί του οποίου αναπτύσσεται κατάστημα της αλυσίδας στη Νέα Ιωνία. Διευρύνεται, έτι περαιτέρω, το χαρτοφυλάκιο ιδιόκτητων ακινήτων του ομίλου.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, η Jumbo εξόφλησε εμπρόθεσμα ρυθμιζόμενες, λόγω πανδημίας, οφειλές και έλαβε ως αντάλλαγμα έκπτωση φόρου 25%. Έτσι, τα λοιπά έσοδα εκμετάλλευσης ενισχύθηκαν κατά 6,17 εκατ. ευρώ ενώ ο φόρος εισοδήματος μειώθηκε ισόποσα.

 

INTRALOT: Σε καθεστώς μερικής αυτονομίας από τον όμιλο Intralot θα λειτουργεί, πλέον, η αμερικανική θυγατρική Intralοt Inc.

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου, η Intralοt Inc. θα προχωρά στην προμήθεια εξοπλισμού και συστημάτων, χωρίς καμία ανάμειξη της μητρικής Intralοt. Αν κάνει, δε, χρήση υπηρεσιών/προϊόντων της μητρικής, θα καταβάλλει προμήθειες. Είτε για χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας είτε για χρήση υπηρεσιών τεχνολογίας και διαχείρισης.

Υπενθυμίζεται ότι ως αποτέλεσμα της πρόσφατης συμφωνίας αναδιάρθρωσης του χρέους της, η Intralοt «θυσίασε» την αμερικανική θυγατρική της, διαθέτοντας το 34,27% του μετοχικού της κεφαλαίου στους ομολογιούχους, που συναίνεσαν.

Κατά την περίοδο μεταξύ του έτους που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και του έτους που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2024, εκτιμάται ότι τα ταμεία της Intralοt θα ενισχυθούν από τις προμήθειες της αμερικανικής θυγατρικής, με καθαρές ροές 16 εκατ. ευρώ.

Εξ αυτών, τα 8 εκατ. ευρώ θα εισπραχθούν φέτος ενώ 2 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν πέρσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v