Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2021

Τουριστικό project 120 εκατ. στην Ερμιονίδα - Το Barbour στα attica - Η μείωση φόρων και οι ελπίδες για φθηνότερη τηλεφωνία

Τουριστικό project 120 εκατ. στην Ερμιονίδα - Το Barbour στα attica - Η μείωση φόρων και οι ελπίδες για φθηνότερη τηλεφωνία

BARBOUR: Το γνωστό σήμα θα ενισχύσει όπως φαίνεται το χαρτοφυλάκιο των πολυκαταστημάτων attica. Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι υπέγραψε με τον οίκο ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Στράτος, μέσω της εταιρείας RVU Distribution, που δημιούργησε από κοινού με τους μετόχους της Αττικά Πολυκαταστήματα.

Η Barbour ανήκε στο χαρτοφυλάκιο σημάτων της Notos Com, η οποία περιμένει τα επόμενα βήματα όσον αφορά την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης που συμφωνήθηκε με τις τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα έληξε η σύμβαση που είχε με τον γνωστό οίκο, οπότε δημιουργήθηκε χώρος για νέα συνεργασία.

Η μάρκα έχει ιστορία από το 1894, αλλά σταθμός στην ιστορία της ήταν το 1934, όταν ο Duncan Barbour, πρόεδρος τότε της εταιρείας και δεινός μοτοσικλετιστής, λάνσαρε μια εξειδικευμένη σειρά για οδηγούς μηχανών.

Από τότε τα κερωμένα μπουφάν έγιναν σήμα κατατεθέν της μάρκας, που θεωρείται ένα από τα πιο πολυτελή brand για ρούχα μηχανής.

 

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου, στην Ερμιονίδα, δρομολογείται μία ακόμη τουριστική επένδυση, με αρχικό προϋπολογισμό το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 119 εκατ. ευρώ.

Τo project, το οποίο υλοποιείται από την εταιρεία Plepi Land Development Ltd., με έδρα την Κύπρο, έχει πάρει τον δρόμο για ένταξη στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων, το λεγόμενο «fast track», και έτσι μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Το επενδυτικό έργο αφορά την ανάπτυξη ενός τουριστικού συγκροτήματος, που θα περιλαμβάνει μια πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα με υποστηρικτικές υποδομές και ειδικές εγκαταστάσεις, καθώς και πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους πιο… γαλαντόμους ταξιδιώτες.

Ο φάκελος της επένδυσης, που θα πραγματοποιηθεί σε μία έκταση άνω των 300 χιλιάδων τ.μ. στη θέση «Πλέπι» του δήμου Ερμιονίδας, έχει κατατεθεί στην Enterprise Greece και φέρει την επωνυμία «Hydra’s Art Residencies».

Εν αναμονή της Διυπουργικής Επιτροπής λοιπόν…

 

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: Τις νομοθετικές ρυθμίσεις από την κυβέρνηση αναμένουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να προχωρήσει η αγορά σε αναπροσαρμογές των λογαριασμών σε καρτοκινητά αλλά και συμβόλαια, υιοθετώντας τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Οι καταναλωτές αναμένεται να λαμβάνουν φθηνότερους λογαριασμούς από το 2022 λόγω της κατάργησης του ειδικού τέλους κινητής στους νέους ηλικίας έως 29 ετών και στην οριζόντια περικοπή του στο 10%, από τον ερχόμενο Ιανουάριο, για τους υπόλοιπους, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Το μέτρο αυτό έρχεται να διορθώσει, εν μέρει, μια σημαντική επιβάρυνση του κόστους κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας, που επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 2009.

Στην κυβέρνηση υπάρχει η ελπίδα ότι θα έρθουν και οι εταιρείες να συνεισφέρουν στη μείωση του κόστους για τους καταναλωτές, κόβοντας και τα δικά τους περιθώρια.

Απ’ όσο ακούει η στήλη, όμως, κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v