Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 21 2021

Δύο αποχαιρετισμοί στον όμιλο Alpha - Η «αγωνία» για την Παπουτσάνης - Ψηφίζει Ελλάδα η Delta Airlines

Δύο αποχαιρετισμοί στον όμιλο Alpha - Η «αγωνία» για την Παπουτσάνης - Ψηφίζει Ελλάδα η Delta Airlines

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Επιστολή προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. και με κοινοποίηση προς τις αντίστοιχες μόνιμες διπλωματικές αντιπροσωπείες στις Βρυξέλλες έστειλαν 19 CEOs μεγάλων ενεργειακών εταιρειών της Ευρώπης. Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Στάσσης της ΔΕΗ.

Η επιστολή στάλθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα και αύριο, που θα ασχοληθεί με την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις της στους καταναλωτές. Αυτό που κινητοποίησε τους διευθύνοντες συμβούλους των συγκεκριμένων εταιρειών είναι η έκρηξη των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα αιτήματά τους μπορείτε να τα διαβάσετε στην επιστολή που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Eurelectric, της Ένωσης των ευρωπαϊκών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, με ισχυρό lobbying στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται και η έδρα της.

Οι 19 εταιρείες είναι μέλη της Eurelectric, ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η τελευταία δεν συνυπογράφει την επιστολή, ούτε τη «σφραγίζει» με τον λογότυπό της.

Μήπως υπήρξαν διαφωνίες; 

 

ALPHA BANK: Αλλαγή σελίδας στα Αμοιβαία Κεφάλαια και τη Χρηματιστηριακή της Alpha Bank καθώς αποχωρούν, μετά από πολυετή παρουσία, ο Κίμων Βολίκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Asset Management και ο Πάρις Βασιλειάδης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Finance.

 

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Αύξηση κύκλου εργασιών από τα 30,8 στα 38,2 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε στο εννεάμηνο η εισηγμένη, χωρίς ωστόσο να γίνει αναφορά στο ύψος της λειτουργικής και της καθαρής της κερδοφορίας.
Έτσι, τμήμα της αγοράς αγωνιά μήπως επαναληφθεί και στο δεύτερο μισό του έτους ό,τι συνέβη στο πρώτο, όταν δηλαδή μια μεγάλη αύξηση εσόδων (από τα 20,9 στα 24,2 εκατ. ευρώ) δεν οδήγησε σε ανοδική προ φόρων κερδοφορία (3,02 έναντι 3,21 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο χρηματιστηριακοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι το περιθώριο EBITDA, δηλαδή το EBITDA ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών, θα εξελιχθεί πολύ καλύτερα στο δεύτερο μισό του έτους, λόγω του διαφοροποιημένου μίγματος πωλήσεων.

Ειδικότερα, το πλήγμα στα περιθώρια του πρώτου εξαμήνου λόγω των πτωτικών πωλήσεων στα αντισηπτικά θα αντισταθμιστεί από την πολύ ανοδική πορεία των εσόδων στον ξενοδοχειακό-τουριστικό τομέα.

Έτσι, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η αύξηση των εσόδων θα περάσει και στην «κάτω γραμμή» των αποτελεσμάτων.

 

DELTA AIRLINES: Την ισχυρή ζήτηση που καταγράφηκε φέτος από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για την Ελλάδα σκοπεύει να εκμεταλλευτεί, όπως όλα δείχνουν, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Airlines, η οποία έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι από τον Μάιο του 2022 θα προσθέσει μία ακόμη απευθείας πτήση από και προς τη χώρα μας, αυτή τη φορά από τη Βοστώνη προς την Αθήνα, με συχνότητα τρεις φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λοιπόν, η εταιρεία, η οποία φέτος πόνταρε στη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, ενώνοντας ξανά έπειτα από 10 χρόνια την Αθήνα με την Ατλάντα και επαναφέροντας το δρομολόγιο από και προς τη Νέα Υόρκη, προτίθεται να διατηρήσει τη σύνδεση Αθήνα-Νέα Υόρκη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Εκκρεμούν οι επίσημες ανακοινώσεις πλέον…

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Υποβαθμίζουν στο κόμμα το γεγονός ότι κατά την ψηφοφορία για την έκθεση «Απασχόληση και Κοινωνικές Πολιτικές στη Ζώνη του ευρώ», που υιοθετήθηκε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, δύο γαλάζιοι ευρωβουλευτές, οι Γ. Κυμπουρόπουλος και Γ. Κύρτσος συντάχθηκαν με τη γραμμή του ΕΛΚ και ψήφισαν «λευκό», ενώ αντίθετα οι υπόλοιποι 6 ευρωβουλευτές υπερψήφισαν.

«Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ευρωβουλευτές διαφοροποιούνται από την επίσημη γραμμή του κόμματός τους. Είναι σύνηθες φαινόμενο, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο εθνικό κοινοβούλιο», αναφέρει κομματικός παράγοντας, ο οποίος πάντως για το συγκεκριμένο θέμα κάνει λόγο για «θετικό για τους εργαζόμενους ψήφισμα».

Όπως εξηγεί, επειδή σε άλλες χώρες δεν υπάρχει θεσπισμένος κατώτατος μισθός, το ΕΛΚ δεν ήθελε να τις δυσαρεστήσει, γι’ αυτό και επέλεξε το λευκό.

Και από εκεί και πέρα, ο κάθε ευρωβουλευτής ανέλαβε τις ευθύνες του για τα περαιτέρω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v