Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 18 2021

Νέες βίλες χτίζει το Costa Navarino - Ανάβει φωτιές η νέα ρύθμιση για τις υπερωρίες - Στον αέρα, πάμε... πρίμα!

Νέες βίλες χτίζει το Costa Navarino - Ανάβει φωτιές η νέα ρύθμιση για τις υπερωρίες - Στον αέρα, πάμε... πρίμα!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Σε μια αλλαγή όσον αφορά την υπερεργασία, η οποία ήδη προκάλεσε αντιδράσεις, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας. Σε υπουργική απόφαση με διατάξεις για την εφαρμογή του πρόσφατου εργασιακού νόμου, τροποποιείται παλαιότερη απόφαση (Β' 3520/19-9-2019), με αποτέλεσμα από τις 29/11/2021 να παύει η υποχρέωση των εργοδοτών να καταχωρούν στο έντυπο Ε8 του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ την υπερεργασία των εργαζομένων τους.

Να σημειωθεί ότι έγκριτοι νομικοί εκτιμούν πως με την «απλούστευση» αυτή ελλοχεύει ο κίνδυνος, οι εργοδότες που δεν θα υποχρεούνται να δηλώσουν την υπερεργασία, να μην την πληρώνουν και ως τέτοια, ήτοι με προσαύξηση 20% για κάθε μία από τις 5 συνολικά επιτρεπόμενες ώρες την εβδομάδα (για 5ήμερη εργασία 40 ωρών).

Δεν είναι λίγοι, δε, αυτοί που υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό και οι αδήλωτες υπερωρίες, εφόσον γίνει έλεγχος, θα μπορούν να βαφτιστούν υπερεργασία και να μην υπάρχει πρόστιμο…

Τουλάχιστον για την 9η ώρα εργασίας...

 

ΑΜΒΥΞ: Δεν το λες και εξόφληση τοις μετρητοίς, όμως το γεγονός ότι η ΑΜΒΥΞ, η παλαιότερη ελληνική εταιρεία εισαγωγής, marketing και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα έχει καταφέρει να πληρώνεται από την αγορά στις 87 ημέρες, είναι αν μη τι άλλο άξιο προσοχής. Και το λέμε αυτό γιατί η αγορά πληρώνεται στις 100-120 ημέρες στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ έχουν πέσει «κορμιά», μέχρι να φθάσουμε την 1η Νοεμβρίου του 2021, οπότε εφαρμόζεται και στην Ελλάδα η οδηγία που προβλέπει οι παραγωγοί φρέσκων προϊόντων, όπως φρούτων και λαχανικών, να πληρώνονται στις 30 ημέρες και νωπών στις 60 ημέρες.

 

COSTA NAVARINO: Το οικιστικό χαρτοφυλάκιό της αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το 2022 η ΤΕΜΕΣ Α.Ε., ο φορέας ανάπτυξης του πολυτελούς θερέτρου στην Costa Navarino, που έβαλε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Η πανδημία φαίνεται ότι λειτούργησε ως επιταχυντής εξελίξεων και τάσεων σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και σε εκείνο της ζήτησης luxury κατοικιών.

Με δεδομένο λοιπόν ότι μέχρι στιγμής όλα τα προϊόντα της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. στο οικιστικό κομμάτι έχουν γίνει ανάρπαστα, οι επικεφαλής της εταιρείας θα προχωρήσουν στο λανσάρισμα νέων προτάσεων, με στόχο, αφενός, να αντεπεξέλθουν στην ισχυρή ζήτηση και αφετέρου, να προσελκύσουν πιο ανοιχτοχέρηδες τουρίστες.

Σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές οικιστικό προϊόν -εκτός από τις πολυτελείς βίλες και τις κατοικίες που είναι πλέον sold out- αναδείχθηκε η συλλογή των branded διαμερισμάτων της Costa Navarino, τα οποία λειτουργούν παράλληλα και ως επενδυτικό προϊόν, εξασφαλίζοντας στον ιδιοκτήτη τους συγκεκριμένες αποδόσεις σε βάθος χρόνου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις νέες προτάσεις έρχονται εν καιρώ…

 

ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Αεροπορικώς πάμε... πρίμα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Eurocontrol, η Ελλάδα δείχνει το τελευταίο διάστημα να κερδίζει το χαμένο έδαφος σε σχέση με το 2019 και να παίρνει κεφάλι έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η χώρα μας είναι μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, που έχουν καταφέρει να ισορροπήσουν σε επίπεδο αριθμού πτήσεων (αφίξεων και αναχωρήσεων) συγκριτικά με το… κανονικό 2019. Μείωση μεγαλύτερη του 30% εξακολουθούν να καταγράφουν την ίδια στιγμή πάντως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τσεχία, η Σουηδία και η Φινλανδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v