Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2021

Αττική Οδός: Κλειδώνει η πρώτη επέκταση - Μπρουμίδης: Υπερφόρτωση στην ΚτΠ - O βουλευτής και οι… κουραμπιέδες

Αττική Οδός: Κλειδώνει η πρώτη επέκταση - Μπρουμίδης: Υπερφόρτωση στην ΚτΠ - O βουλευτής και οι… κουραμπιέδες

ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ: Είναι κυβερνητικός βουλευτής από την Περιφέρεια και προκειμένου να πετύχει τους στόχους του (λέγε με και «ρουσφέτι») για τους ψηφοφόρους του, το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε ένα πρωτότυπο… σπορ.

Γυρνά από υπουργείο σε υπουργείο και μοιράζει κουραμπιέδες -μέρες που είναι- από τη γενέτειρά του, σε συνεργάτες των υπουργών, σε γενικούς γραμματείς, ακόμα και σε υπηρεσιακούς παράγοντες για να τους… γλυκάνει και να κερδίσει την εύνοιά τους.

Το αν καταφέρνει να «δρέψει τους καρπούς» των προσπαθειών και του κόπου του δεν το γνωρίζουμε, όμως ένα είναι βέβαιο: ότι τα γλυκίσματα που έχουν κατακλύσει τα υπουργεία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εμπλεκομένους στην ιστορία, είναι εξαιρετικά.

 

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: Την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρώτη επέκταση της Αττικής Οδού, αυτή της Λεωφ. Κύμης που θα συνδέεται με την εθνική οδό «άμεσα», ανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Το δε «άμεσα» κατά τον υπουργό μπορεί να είναι και πριν το τέλος της χρονιάς, άρα μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, η μελέτη της επέκτασης έχει υπερ-ωριμάσει και, κατά τα φαινόμενα, δεν θα ενταχθεί στον διαγωνισμό που προετοιμάζει το ΤΑΙΠΕΔ για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού.

Από την άλλη πλευρά, όμως, συνεχίζει να αποτελεί «αγκάθι» η χρηματοδότηση της επέκτασης, καθώς αφορά έργο προϋπολογισμού άνω των 300 εκατ. ευρώ...

 

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εκτός της Παρευξείνιας Τράπεζας, συμμετοχή στο νέο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας ύψους 300 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είχε και η EBRD, η οποία επένδυσε 25 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η EBRD είχε τοποθετηθεί στις προηγούμενες ομολογιακές εκδόσεις του ομίλου. Ειδικότερα, στο ομόλογο έκδοσης 2020 ύψους 500 εκατ. ευρώ, επένδυσε 57,5 εκατ. ευρώ ενώ στο ομόλογο του 2018 (ύψους 120 εκατ. ευρώ), συμμετείχε επενδύοντας 15 εκατ. ευρώ.

 

ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗ: Προβληματισμένος με τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα και την πληθώρα των έργων που πρέπει να υλοποιηθούν σε εξαιρετικά σφιχτούς χρόνους εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος Χάρης Μπρουμίδης.

«Κριτήριο για την επιτυχία μας είναι το πόσο γρήγορα θα πάμε. Το θέμα δεν είναι να πάρεις τα έργα. Είναι να είσαι στο τραπέζι και να συμμετάσχεις στη συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά ενώ ήδη διαπίστωσε καθυστερήσεις σε έργα και υπερφόρτωση της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) με δράσεις που σχετίζονται με την πανδημία.

«Υπάρχει υπερφόρτωση της ΚτΠ με έργα που σχετίζονται με την πανδημία. Το ΣΥΖΕΥΞΙΣ έχει μεγάλες καθυστερήσεις και μάλιστα σε μια συνθήκη που το κράτος από μόνο του θα έχει ένα όφελος στην κινητή τηλεφωνία περίπου 200 εκατ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Το στέλεχος ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις για την επιτυχία ολοκλήρωσης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και συγκεκριμένα: «Συνθήκη να γίνουν γρήγορα, όσοι θέλουν και μπορούν να είναι μέρος της συζήτησης και τρίτον, να έχουμε τις σωστές δράσεις».

Πάντως τόνισε ότι το «Ελλάδα 2.0» έχει σωστές δράσεις και προτεραιότητες. «Η Vodafone Ελλάδας είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην ψηφιακή μετάβαση της χώρας. Το μέγεθος του επενδυτικού κύματος που έρχεται, είναι ταυτόχρονα η μεγαλύτερη ευκαιρία και ο σοβαρότερος κίνδυνος», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v