Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 16 2021

Deal-χρυσάφι για την Premia *Γιορτές: Η ακρίβεια τρώει τον παρά *Σφηνάκια για Eurobank και Alpha

Deal-χρυσάφι για την Premia *Γιορτές: Η ακρίβεια τρώει τον παρά *Σφηνάκια για Eurobank και Alpha

PREMIA: Επιβεβαιώθηκε πλήρως το χθεσινό δημοσίευμα της στήλης, για την απόκτηση από την Premia Properties του ακινήτου που θα στεγάσει τις εγκαταστάσεις της δραστηριότητας του Τεχνολογικού Πάρκου Βιοτεχνολογίας και Καινοτομίας, που ξεκινούν από κοινού η ελληνική Theracell και η εισηγμένη στο Nasdaq Orgenesis.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Premia Properties θα εισπράττει ετησιοποιημένα ενοίκια 1,5 εκατ. ευρώ από το δεύτερο τρίμηνο του 2022 και σταδιακά μέχρι την ολοκλήρωση της επένδυσης -στο τέλος του 2023, τα ετησιοποιημένα ενοίκια θα φτάσουν στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Το πόσο σημαντική είναι αυτή η συμφωνία για τις επιδόσεις της εισηγμένης προκύπτει από το γεγονός ότι το σύνολο των εσόδων της Premia στο φετινό εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα 3,6 εκατ. ευρώ.

Γενικότερα, μέσα από διαφοροποιημένες δραστηριότητες στον χώρο του real estate, η εισηγμένη επιδιώκει να κλείνει μακροπρόθεσμες συμβάσεις υψηλού yield με ενοικιαστές ισχυρής πιστοληπτικής ικανότητας.

Όσο για τον τρόπο χρηματοδότησης των επενδύσεών της, θα υλοποιηθεί τόσο μέσα από το δρομολογούμενο εταιρικό ομόλογο («κλειδωμένο» χαμηλό επιτόκιο για μια πενταετία), όσο και μέσα από νέες αυξήσεις κεφαλαίου (με μετρητά και εισφορά σε είδος) που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

 

EUROBANK: Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της Ελληνικό ΑΕ (Lamda) και της Eurobank, για τη μεταβίβαση από την πρώτη στη δεύτερη οικοπέδου στο Ελληνικό.

Η επί της αρχής συμφωνία έχει λάβει έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Lamda, οπότε σύντομα θα πέσουν και οι υπογραφές.

Η Eurobank επιδιώκει να αποκτήσει το εν λόγω οικόπεδο, προκειμένου να αναπτύξει κτήριο γραφείων, που θα στεγάσει μεγάλο μέρος των διάσπαρτων σήμερα κεντρικών υπηρεσιών της.

Υπενθυμίζεται ότι Eurobank και Πειραιώς έχουν υπογράψει head of terms για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού.

Η δε Πειραιώς υπέγραψε, προ μηνών, προκαταρκτική συμφωνία με τη Lamda για την αγορά, με το κλειδί στο χέρι, κτηριακού συγκροτήματος γραφείων, συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ. ως το 2025, έναντι τιμήματος 147 εκατ. ευρώ.

 

ΕΜΠΟΡΙΟ: Η εορταστική περίοδος εγκαινιάστηκε επισήμως την περασμένη Κυριακή αλλά στον εμπορικό κόσμο επικρατεί κατήφεια μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, που αποδείχθηκε κατώτερο των προσδοκιών του.

Κάθε άλλο παρά εορταστικό κλίμα προοιωνίζεται η σεζόν, όπως σημειώνουν επιχειρηματίες, που στόλισαν βιτρίνες από τον... Οκτώβριο. Βρίσκονται σε προσμονή ελπίζοντας στις εορταστικές αγορές, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, όσο το πορτοφόλι του καταναλωτή δέχεται επίθεση.

Όπως λένε, η ακρίβεια σε τρόφιμα και βασικά είδη του νοικοκυριού τρώει τον... παρά. Αποτέλεσμα να περιορίζονται οι δαπάνες σε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών επιχειρήσεων, ειδικά όσων δεν έχουν παρουσία στο ψηφιακό κανάλι.

 

ΑLPHA BANK: Πριν από ένα χρόνο, ο όμιλος Alpha απέκτησε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου ρουμανικής κτηματικής εταιρείας (Acarta Construct Srl), έναντι συμβολικού τιμήματος και με ταυτόχρονη εκχώρηση απαίτησής της προς θυγατρική εταιρεία του ίδιου ομίλου, ύψους 68,2 εκατ. ευρώ.

Η Acarta Construct Srl έχει στην κατοχή της κτίριο γραφείων στο Βουκουρέστι, συνολικής επιφανείας 41.500 τ.µ., το οποίο ο όμιλος Alpha προτίθεται να χρησιμοποιήσει για επενδυτικούς σκοπούς.

Μάλλον θα το πουλήσει υψηλότερα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v