Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 7 2022

H ομάδα της Southampton, η UG και η… Nova! *Το πωλητήριο της Lamda και σφηνάκια για Alpha-Πειραιώς

H ομάδα της Southampton, η UG και η… Nova! *Το πωλητήριο της Lamda και σφηνάκια για Alpha-Πειραιώς

NOVA: Μια λεπτή γραμμή (στο μέγεθος οπτικής ίνας) συνδέει το νέο αφεντικό της Southampton με τη δική μας Nova!

Όπως έγινε γνωστό χθες, νέος μεγαλομέτοχος του βρετανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου είναι η εταιρεία Sport Republic, που ανήκει στον Dragan Šolak, τον Σέρβο μεγιστάνα και ιδρυτή του τηλεπικοινωνιακού ομίλου United Group.

Υπενθυμίζεται ότι η United Group έχει στην ιδιοκτησία της τη Nova και πρόκειται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ολοκληρώσει και την εξαγορά της Wind, δημιουργώντας έναν νέο πάροχο στην Ελλάδα, που θα κατέχει τη δεύτερη θέση στη σταθερή τηλεφωνία αλλά και στη συνδρομητική τηλεόραση.

Ο Dragan Šolaκ ίδρυσε τη United Group το 2000 και ήταν επικεφαλής του ομίλου μέχρι το 2008.

Σήμερα η United Group ανήκει κατά πλειοψηφία στην BC Partners αλλά ο Šolak παραμένει ενεργός στον όμιλο ως επικεφαλής της συμβουλευτικής του επιτροπής.

 

LAMDA DEVELOPMENT: Προς πώληση φέρεται να έχει βγάλει το ακίνητο που διαθέτει στην Αίγινα η εισηγμένη, υλοποιώντας τη στρατηγική απομάκρυνσης από non core assets και δραστηριότητες, ιδίως τώρα που έρχεται αντιμέτωπη με τη mega επένδυση ανάπλασης του Ελληνικού.

Πρόκειται για έκταση 116 στρεμμάτων, στο οποίο προβλεπόταν να δημιουργηθούν πολυτελείς κατοικίες και τουριστικό θέρετρο υπό τη γενική επωνυμία Alkyonides Hills.

Αν και η επένδυση δεν προχώρησε (η Lamda είχε κυρίως τον ρόλο του project manager), εντούτοις έχει προχωρήσει η ωρίμανσή του με σχετική πολεοδομική άδεια αλλά και εν ισχύι Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Το clue είναι πάντως πως το ακίνητο βγαίνει προς πώληση στα 7 εκατ. ευρώ, όταν η Lamda το είχε αποκτήσει έναντι 13,5 εκατ. ευρώ το μακρινό 2008…

 

ALPHA BANK: Κατά 160 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, με έκδοση ισάριθμων μετοχών και τιμή διάθεσης το 1 ευρώ.

Η αύξηση κεφαλαίου αποφασίστηκε στις 23 Δεκεμβρίου και το ποσό καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τη μοναδική μέτοχο της Alpha Bank, την εισηγμένη Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η κατά 100% θυγατρική της εισηγμένης Πειραιώς Financial Holdings, Τράπεζα Πειραιώς, προχώρησε σε ΑΜΚ κατά 150 εκατ. ευρώ με έκδοση 150.000 νέων μετοχών και τιμή διάθεσης 1.000 ευρώ έκαστη.

Το ποσό καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από την Πειραιώς Financial Holdings.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v